Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak moc pomůže chladící deska pod notebookem? Popř. vybrat nějaký jiný notebook než ASUS ROG GL502VM

Dobrý den,
chci se zeptat jak moc dokáže chladící deska pod notebook eliminovat přehřívání notebooku.
Konkrétně k notebooku ASUS ROG GL502VM-FY182T (https://www.alza.cz/asus-rog-gl502vm-fy182t-kovovy -levne-d4738199.htm?catid=18842920#discussionPosts ), který má dobrý výkon, ale podle všeho se nedokáže úplně nejlíp chladit.
Potřebuji jej konkrétně na střih, barevné a jiné korekce videa(Premiere pro, After effects, DaVinci resolve, Nuke... Vím že notebook není ideální věc na tyto programy, ale potřebuji něco mobilního)

Pomůže něco takového: https://www.okay.cz/cooler-master-notepal-a200-cer na/#nopop nebo https://www.alza.cz/cooler-master-ergostand-iii-ce rny-d4166240.htm?o=1 popř. nemáte někdo prosím nějaké doporučení co se chladících podložek týče, prosím?

Nebo ještě další možnost, tenhle notebook, podle všeho by se měl zvládat lépe chladit-MSI GE72 7RE-045CZ Apache Pro (https://www.alza.cz/msi-ge72?dq=4641616&catid=1884 2920) , má sice lepší podání barev(což je mi asi s externím monitorem fuk) a možnost rozšířit ramky až na 32GB(kdežto ten asus jen na 24GB), ale trochu mi vadí ta o třídu nižší geforce GTX 1050i, když za stejnou cenu mužu mít gefroce GTX 1060 tu 6GB verzi, ale pokud to pro moje potřeby není až tak zásadní a doporučíte mi radči to MSI s vyšší možností ramek, a jestli fakt lépe chladí a máte s tím někdo zkušenost... :D

Budu rád za každou zkušenost, doporučení či radu.
Děkuji předem za odpovědi.
Změna kategorie, původně: PC sestavy. Nechceš PC sestavu. (karel)

Předmět Autor Datum
Odpovím pouze na základní dotaz chladící desky jsou k něčemu aspoň trošku pokud mají svůj zdroj a ne…
zdenekhadrava 25.02.2017 14:42
zdenekhadrava
Ne, chladici podlozka je predevsim podlozka, mam nejakou levnou a nedam na ni dopustit, ale ze by to… poslední
RedMaX 25.02.2017 14:48
RedMaX

Odpovím pouze na základní dotaz chladící desky jsou k něčemu aspoň trošku pokud mají svůj zdroj a nejsou napájené z usb notebooku pak zatěžují zdroj pc a ten se začne zahřívat a je to začarovaný kruh.¨
Doporučuji: rozebrat přepastovat popř koupit nový vent.

Ne, chladici podlozka je predevsim podlozka, mam nejakou levnou a nedam na ni dopustit, ale ze by to neco ochladilo, to rozhodne ne. Ikdyz si koupis nejakou super cool chladici podlozku, tak z principu funkce to ochlazuje tak maximalne plasty, ve kterych je hardware ulozen, ale ty bys efektivne potreboval chladit ten vnitrek a ten to nechladi.
Takze ano v horkych letnich dnech to muze o nejaky ten stupen notebooku pomoci, ale jinak v podstate nic nebo 1-2 stupne dolu, coz je k nicemu.

Edit:
ktery notas nevim, dobre vypadaji oba.

Ten MSI ma vysku 32mm, kdezto Asus 24mm, z cehoz plyne, ze MSI je robustnejsi a pokud to v MSI nezvorali, tak by diky vetsimu prostoru mel chladit lepe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru