Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s monitorem?

Zdravím, koupil jsem si monitor LG 27UD68-W. Na internetu jsem četl o backlight bleed, input lagu atp. Měl jsem asi i kliku, protože backlight bleed prakticky nemám, jen lehce v pravém dolním rohu, ale vůbec nic hrozného. Žádný dead pixel, input lag taky naprosto dostačující pro mne. IPS glow tu sice je, ale ten je normální a nevadí mi. Barvy jsou úžasné, vše prostě paráda. První dva dny jsem si opravdu užíval, 4K je úžasnost. ALE, zde je můj dotaz, protože přece jenom nic není úplně bez vady. Včera jsem byl na internetu a všiml jsem si, že když bílou plochu celého monitoru, tak vpravo dole je bílá taková lehoulince do modra a vlevo nahoře zas lehce do žluta. Prostě bílá není po celé ploše úplně stejná. Vím, že je to nakonec jen na mě, jestli s tím dokážu žít, což určitě, protože jinak je ten monitor úžasný a normálně si toho nemám šanci všimnout, ale zajímá mne názor, zda je to vůbec normální a nebude se to třeba zhoršovat? Přece jenom, moc tento problém neznám. BLB nebo dead pixely nebo clouding nebo banding tak nějak znám, ale tohle je prostě jak kdyby při bílé obrazovce bila pravá strana lehce jiného tónu bílé bravy než levá. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ked menis polohu hlavy tak sa to meni? Preco by sa to malo zhorsovat?
MM.. 28.02.2017 14:30
MM..
Bohužel, doufal jsem, že by to byl glow, ale bohužel :(. Nevím, ale právě jsem přišel na to, že s tí…
Jatka 28.02.2017 15:45
Jatka
Hmm, tak monitro si asi nechám. Ukázal jsem to kamarádovi a prej se mu to nezdá a já na to seru. Pěk…
Jatka 28.02.2017 16:25
Jatka
Co sa mu nezda? Ked je polovica obrazovky inej farby tak chod monitor vymenit. Ja som este polovicu…
MM.. 28.02.2017 17:00
MM..
Nemění se to pohybem hlavy ani trochu. Když bych měl říct, tak cca 30% plochy je víc světlá než zbyt… nový
Jatka 28.02.2017 17:37
Jatka
Neviem ja by som to asi siel vymenit. Tazko povedat ked to nevidim. (ale nejake male rozdiely jasu n… nový
MM.. 28.02.2017 17:42
MM..
Ono to taky muze bejt jen vada kusu, muze to vymenit za jinej kus a treba to bude lepsi a kdyz ne, t… poslední
RedMaX 28.02.2017 20:14
RedMaX

Bohužel, doufal jsem, že by to byl glow, ale bohužel :(. Nevím, ale právě jsem přišel na to, že s tím žít nedokážu. Prostě to nejde. Kdyby to byl jen rožek, ale teď vidím, jak mám obraz rozdělený prakticky na dvě poloviny. Hrozně mne štve, že to na fotkách nemohu zachytit. není tam vidět ten rozdíl, ale to je hrůza jak jsou dva rohy jinak barevně na tom. Asi ho do mallu zavezu zpět ve 14 dnech a počkám na jiný monitor, i když mě to hrozně mrzí. Byl opravdu skvělý, jen tohle mi to ale hodně zkazilo. Nechápu, že jsem si toho nevšiml dřív, buď jsem byl slepý, nebo jsem se prostě jen pořádně nedíval. :( Bohužel už i když mám barvy, tak si všímám, že napravo jsou světlejší než nalevo. Je to až k nevíře :/.

Hmm, tak monitro si asi nechám. Ukázal jsem to kamarádovi a prej se mu to nezdá a já na to seru. Pěkně mě to štve, ale nemám vůbec na nic náladu a balit se mi s tim nechce tak to holt musim vydržet. NJe to levnej monitor, tak co byh od toho nechtěl :). Každopádně díky za odpovědi všem.

Nemění se to pohybem hlavy ani trochu. Když bych měl říct, tak cca 30% plochy je víc světlá než zbytek. Ale při hraní nebo filmech to nevidím vůbec, je to vidět jen prakticky ve webovém prohlížeči, kde mám strany monitoru bílé a prostě je vidět, že ta pravá je lehce světlejší než levá. Asi to vezmu jako daň, za jinak velmi dobrý monitor :/.

Ono to taky muze bejt jen vada kusu, muze to vymenit za jinej kus a treba to bude lepsi a kdyz ne, tak holt jinej monitor. Taky bych to sel vymenit. Jinak pokud si to clovek nenechava posilat pplkem, tak je dobry zakladni odzkouseni monitoru primo na prodejne. Na pozadani nechaji vsude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru