Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 2 graficke karty

caus...niekde na nete som videl video od jedneho chalana ktory mal 2x graficku kartu a povedal ze kazda bude na nieco ine napr na hranie bude mat Jednu a druhu na stream a zaznam hry....a moja otazka je ci to musia byt rovnake karty? a ako sa to vlastne robi....moc vas prosim kto vie napiste sem

Předmět Autor Datum
Jmenuje se to u AMD CrossfireX, a u Nvidie sli. Nevím o tom, že by šlo dělat něco jiného na jedné z…
jezekhifi 05.03.2017 12:05
jezekhifi
# Musi jit o stejné [GPU] *Grafickou jednotku, graficky chip jestli preferujes. • Karta muze mit jin…
XoXoChanel 05.03.2017 12:52
XoXoChanel
U Radeonu CROSSFIRE co vim, tak dve stejne karty nepotrebujes, staci mit stejnou radu, ale jedna muz…
RedMaX 05.03.2017 14:54
RedMaX
# Je neco jiného zapojit dve [SINGLE] grafické kary (coz neni CF ani SLI) a zapojeni [Multi GPU] /*…
XoXoChanel 05.03.2017 14:58
XoXoChanel
U AMD muzes do CROSSFIRE zapojit treba RX480 a RX470 a z toho plyne i to, ze karty muzou mit klidne…
RedMaX 05.03.2017 15:07
RedMaX
U AMD muzes do CROSSFIRE zapojit treba RX480 a RX470 a z toho plyne i to, ze karty muzou mit klidne…
XoXoChanel 05.03.2017 15:09
XoXoChanel
Myslel jsem nejenom, ze mam primarni kartu AMD (treba R9 390) a dam k ni druhou kartu od NVidia (tre…
RedMaX 05.03.2017 15:36
RedMaX
# Ano, pres SW by to teoreticky melo jit, osobne jsem takle pouzival zakladni model [NVIDIA] pro pro…
XoXoChanel 05.03.2017 15:54
XoXoChanel
Díky pánové, poučili jste i mě.:-) Nemohu vědět vše... poslední
jezekhifi 05.03.2017 18:05
jezekhifi

# Musi jit o stejné [GPU] *Grafickou jednotku, graficky chip jestli preferujes.
• Karta muze mit jiného vyrobce (asus + msi), nemusi mit vylozene stejny VBIOS, nemusi mit identickou stejnou frekvenci i kdyzbych to doporucoval, zakladni deska musi mit CHIPSET ktery podporuje tuto technologii, navic MultiGPU bych osadil minimalne do PCIexpress slotu s jako minmum '8X8', duraz bych kladl i na realny vykon zdroje [W] i jeho hodnotu [A]..
* A co se stane kdyz budou mit rozdilnou frekvenci ? Pri aktivaci MGPU ti ty karty pojedou na frekvenci té pomalejsi.
* Muzou mit GK rozdilného vyrobce VRAM ? Ano.
* A kdyz zapojim dve rozdilné GPU ? Nebudes moct aktivovat MultiGPU
* A kdyz je zapojim do PCIe slotu na zakladni desce co nepodporuje CF|SLI ? Nebudes moct aktivovat MultiGPU
* A kdyz zapojim 2x Grafické karty s 2Gb budu mit 4GB ? Né, VRAM se nescita, prakticky jedou zrcadlove, 2x2Gb budes mit stale 2GB VRAM

* A kdyz zapojim aktivuju 2x Grafické karty, budu mit 2x vetsi vyko ? Priblizne, dle optimizované hry na profil MultiGPU muzes dosahnout az 40% vykonu navic, v realite u hry kd jsi mel 60FPS teoreticky dosahnes nekde 100FPS Hranice, znovu upozornuji, dle hry, ale na CF|SLI je kompatibilni snad kazda druha hra, na nové hry, vychazi profily chvily po vydani.
* Funguje SLI|CF i v okne ? To jsi nejsem jisty, predtim (zda-li si dobre vzpominam) fungoval jen ve FullScreen.

U Radeonu CROSSFIRE co vim, tak dve stejne karty nepotrebujes, staci mit stejnou radu, ale jedna muze byt slabsi nez druha.

To co pises plati jako celek jen pro NVidii, samozrejme nektere body jsou shodne u obou vyrobcu.

Kdyz se teda budeme bavit o te NVidii, tak na to co to chce: jedna karta jede hra a druha mezitim cosi streamuje, potrebujes na to opravdu to SLI zapojeni?

Preci u NVidie muzes mit v systemu klidne dve grafiky, ovladac detekuje obe a umi z nich separatne posilat signal do monitoru. Dale si na jedne z nich muzes nastavit, ze je pouzivana pro primarni zobrazeni a druha pro PhysX. A jelikoz jsou karty v systemu kazda zvlast, tak by preci nemel byt problem, pokud to ale nejaky program vubec podporuje, prave te vybrane karte delegovat nejakou cinnost.

Asi to nemuze fungovat, pokud by na jedne karte chtel hrat a na druhe natacet to co na te prvni hraje, to mi prijde, ze nemuze fungovat, ale posilat tam neco jineho by melo jit ne?

(Nikdy jsem nezkousel, ptam se.)

# Je neco jiného zapojit dve [SINGLE] grafické kary (coz neni CF ani SLI) a zapojeni [Multi GPU] /* Pres BRIDGE, hybrid [AXIOM/MXM] etc, oboji funguje po technické strance zcela jinak.
* Sice zvlastni porovnani, ale prirovnal bych to k 2x Single HDD a 1X RAID z dvou HDD, oboji fungu zcela jinak.

To co pises plati jako celek jen pro NVidii, samozrejme nektere body jsou shodne u obou vyrobcu.

# To co jsem uvadel plati pro oba vyrobce, bud presnejsi nerozumim ti.

U AMD muzes do CROSSFIRE zapojit treba RX480 a RX470 a z toho plyne i to, ze karty muzou mit klidne rozdilne frekvence.

Ano, jasne u NVidie muzes mit bud MultiGPU, to jest dve stejne karty zapojene do SLI nebo muzes mit obe karty pripojene separatne jako singly. To vime, ale jelikoz si odbornik, tak jsem vznesl dotaz, zda v pripade zapojeni neSLI teda dvou singl karet muzes delegovat nejake vypocetni operace na jednu kartu. V praxi to jde pro PhysX a teoreticky by to melo jit pro jakoukoli aplikaci, ktera to bude umet nastavit, ale prakticky to nevim, ptam se?

U AMD muzes do CROSSFIRE zapojit treba RX480 a RX470 a z toho plyne i to, ze karty muzou mit klidne rozdilne frekvence.
U Radeonu CROSSFIRE co vim, tak dve stejne karty nepotrebujes, staci mit stejnou radu, ale jedna muze byt slabsi nez druha.

# Nikde nepisu opak, ale VRAM se bude chovat jako v pripade RAM (pro priklad). Karta s vysi frekevenci pojede na frekvenci té mensi, nic nebrani pretaktovat tu slabsi, ale OC v CF|SLI muze vest ke ne-stabilite.

To vime, ale jelikoz si odbornik

# To také nikde neuvadim, jsem jen obycejny navstevnik ..
# V praxi co ? Jestli muzes mit AMD + Nvidia ? Muzes, staci nainstalovat ovladac a v panelau NVIDA nastavit PhysX na GPU--Nvidia, ale MultiGPU z nich neudelas.
* Primarni jde nastavit jen jedna (nechci do toho zbytecne primotavat IGP|APU), jestli mi rozumis, jestli jde mit zapojenou NVIDIA jako primarni a AMD pouzivat treba na Mining, teoteticky (Softvérove) by to mohlo jit, ale jak se to bude chovat v praxi nevim, ale kuprikladu na WINRAR (criptaz, password) je GPU rychlejsi jako CPU .

Myslel jsem nejenom, ze mam primarni kartu AMD (treba R9 390) a dam k ni druhou kartu od NVidia (treba GTX950) a budu ocekavat jestli pujde PhysX a pripadne dalsi aplikace na te NVidii?

Ale mel jsem na mysli treba i pripad, kdy budu mit GTX1060 na hry a dam k ni GTX950 a budu chtit, abych mohl na te GTX1060 hrat a zaroven neco jineho delat (spustit) na te GTX950, treba nejake enkodovani dejme tomu. Teoreticky by to u NVidie jit melo, ale prakticky netusim, tak me napadlo, ze bys to mohl vedet? (Asi tez ne. :-))

je jasne, ze GTX1060 + GTX950 nerozebehnu MultiGPU, ale jestli to muze bezet separatne jako dve singl karty a oboji neco zaroven delat (pocitat)?

# Ano, pres SW by to teoreticky melo jit, osobne jsem takle pouzival zakladni model [NVIDIA] pro procesory CUDA + GPU od AMD, nativne pres Software ktery uz zalezi jen na preném uziti a funkci, [PhysX] jde i pocitat na CPU (jinak v panelu jen nastavis 'PhysX' na = > NVIDIA), tady jsi nejsem jisty, jestli by zapojeni NV jen pro PhysX melo nejaky vyznam 'coz jde popripade jednoduse zmerit na Benchmarcich/UTC), jinak na hruby vypocet nebo na [CUDA] uz to muze byt zajimavejsi.
* Jestli nejde vylozene o CF|SLI, zakladni deska nemusi tuto funkci ani podporovat, zdali jde o osazeni PCIexpress portu, ale pozor na pocet, posledni PCIexpress byva zpravidla nejpomalejsi jako prvni PCIE1, samozrejme dle chipsetu urcite zakladni desky..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru