Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo thinkpad x220 sa nahodne uspi.

Dobry den. Mam notebook Lenovo X220, model 4290-2WG. Problem je, ze asi po 2-3 hodinach prevadzky sa sam uspi. Je na nom nanovo nainstalovany win 10 pro so vsetkymi aktualnymi ovladacmi. Bios je tiez aktualny. Ked si pozriem Event viewer, tak je tam zaznam:
Event ID:42 System is entering sleep. Sleep reason: battery. Takze mi z toho vychadza, ze system sa uspal kvoli prinizkemu percentu nabitia baterie, tak ako to mam nastavene v moznostiach napajania. Lenze baterka je nabita na 100 percent a mam pripojenu aj nabijacku. Baterka je opotrebovana na 37% a funguje normalne. Aj teplota procesora bola pred vypnutim na normalnej urovni. Je mi jasne, ze zrejme musim otestovat, ci sa to stane napriklad pri prevadzke iba zo siete bez baterky, potom pri prevadzke len cisto z baterky a tak, no na internete som nasiel, ze tieto notebooky mali podobne problemy kvoli vadnemu EEPROM chipu a uzivatelom museli byt vymenene zakladne dosky. Vacsinou vsak islo o stav, ked uz notebook vobec nebootoval, ale boli to kusy vyrobene koncom roka 2011, rovnako ako je aj moj. Ale je pravda, ze vacsinou spominali udaj v Event vieweri Event ID:41, ja mam 42, tak neviem, ci je v tom nejaky rozdiel.
Este to budem samozrejme testovat, aby som zistil viac podrobnosti, len som sa chcel opytat, ci niekto z vas, kto napriklad vlastnil podobny notebook nemal rovnake problemy a ci si nepamata, ako ich nakoniec vyriesil?
Teraz skusam radu z posledneho prispevku tu: https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/255vrx/ x220_going_to_sleepshutting_down_randomly/
Tiez je tam ale Event ID:41 a ak by to malo pomoct len docasne a casom sa mi napriklad odpali ten RRPROM chip, tak to asi nema velky zmysel. Myslite, ze by podpora Lenova vedela podla serioveho cisla zistit, ci mam dosku so zlym EEPROM?
Vdaka za kazdu radu.

Dalsie odkazy, z ktorych som cerpal informacie:

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Lap tops/X220-random-sleep-turning-off/td-p/951317

alebo

"Lenovo has identified an issue which affects a portion of Think and Idea systems that were manufactured between September and December 2011. The issue manifests as early life failures of the EEPROM chip and results in the system failing to power on or boot up. Not all of the systems manufactured during this period of time are affected. This is an industry component issue and is not limited to Lenovo.

The solution is to replace the system board, Lenovo has been working through an unanticipated increase in demand for system boards and some repair times have been longer than desired. Lenovo's parts logistics teams have worked closely with suppliers to accelerate availability of replacement boards and service part stocks have been updated with the latest level parts.

Service times are beginning to recover. Where possible, Lenovo is proactively escalating aged customer repairs to ensure resolution as quickly as possible. We apologize for any inconvenience these delays may have caused."

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru