Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trendy v zabezpečení PC

zabezpečení si pleteš s co největším bordelem, skoro ztráta času.

ccleaner nech jen tupým lamám a do nové instalace ho už netahej (tvoje současné windows bych vidět nechtěl). čistění disku má windows v sobě.
přehled o startujících prohramech dá ms autoruns, běžící procesy zase ukáže ms process explorer.

jestli máš w10, na avast radši zapomeň.

viry se za posledních 10 let skoro vytratily, dnes převládá jiný druh malware, který antiviry většinou ignorují: adware a spyware je mnohem jednodušší, ale na rozdíl od virů si ho uživatelé instalují sami, případně se jim stahuje mezi doplňky prohlížečů.
viry se zdokonalují jen minimálně (už proto, že mizí). není už potřeba fantazie a znalosti pro psaní virů, s čestnou výjimkou těch šifrovacích.
kinderhaxoři hlavně modifikují staré verze, nových nápadů je málo. spíš je to slepenec způsobů napadení cíle, skrývání a šíření v pc, stahování dalšího malware a jeho složení v pc.

flashky: pro zabezpečení potřebuješ totálně zakázat funkci autoplay/autorun.
musíš mít přehled o souborech - povolit zobrazení skrytých a systémových souborů v pořádném správci souborů, který nahradí zmetkového průzkumníka.

všímat si, co z tvého pc chce komunikovat ven a proč (třeba v ms tcpview - hodí se i na hledání neznámého viru).

vyhýbat se instalaci kdejakého nesmyslu z netu, z neoficiálních stránek, warezu, detektorů ovladačů odkudsi a podivných downloaderů.
taky se vyhýbat široce rozšířeným programům od ms, nahradit je alternativami, které bývají méně často cílem napadení (se smutnou výjimkou chrome, to je potrat).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny