Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trendy v zabezpečení PC

Microsoft ve Windows Vista prisel s UAC a ve Windows 7 to UAC znacne vylepsil, takze prvni pravidlo zabezpeceni pocitace je mit zapnute UAC.

Ve Windows 7 je Windows Defender starsi verze a neni dobry, proto je treba ho nahradit novejsim Microsoft Security Essentials, ktery se v novejsich verizch Windows 8/10 opet prejmenoval na Windows Defender, ale ve Win7 je potreba sam nainstalovat ten MSE.

Urcite bys mel mit zapnuty Windows Firewall.

---

Tyto veci jsou z hlediska zabezpeceni pocitace zcela dostacujici a nic vic netreba.

---

Cistice typu Ccleaner netreba pouzivat, naopak je to kontraproduktivni, tyhle veci byly dobre driv, ale dnes uz nemaji zadny smysl a pocitac spis mohou naborit nez ze by necemu pomohly.

---

Jednou za cas muzes projet PC programem typu adwcleaner, malwarebytes antimalware nebo superantispyware, to nicemu neuskodi, ale nema smysl aby bezely rezidentne.

---

Osobne mi nevyhovuje vestaveny Windows Firewall, protoze moc nejde konfigurovat, z bezpecnostniho hlediska staci, ale ja misto nej pouzivam Comodo Firewall se zapnutou funkci Viruscope. Drive jsem pouzival i antivir od Comoda (Comodo Internet Security) ale to dnes nema zadny smysl, podobne je to s antiviry typu Avast.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny