Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odhlášení newsletteru v patičce emailu

Krásnou sobotu,

V umělecké kanceláři školy rozesíláme newsletter ohledně akcí, které škola pořádá. Podle zákona musí být v emailu obsažená informace o tom, že se newsetter dá odhlásit - doteď se to dělalo tak, že nám lidi prostě odpověděli na email, v současné době tam máme link na google formulář, kdy vyplní svůj email a nám se hodí do tabulky, kdo se odhlásil, ale chtěli bychom to víc zautomatizovat, a sice, když na ten link kliknou, dojde přímo k tomu odhlášení.

Existuje nějaký jednoduchý skript i pro neprogramátora, který by to našim adresátům zjednodušil? Schránku máme udělanou přes školní doménu, k rozesílání využívá každý svoje oblíbené programy - Outlook, mobilní aplikace... S programováním zkušenosti nemáme a jsme umělecká vysoká škola, takže šikovné studenty IT bohužel zapojit nemůžeme.

Díky moc.

Předmět Autor Datum
Každý odosiela e-maily zo svojho obľúbeného programu, takže každý vypĺňa zoznam príjemcov po svojom.…
los 12.03.2017 11:08
los
já bych vám doporučil nějakou free variantu rozesílací služby. začal jsem kvůli tomu používat www.m… poslední
michalli 13.03.2017 04:08
michalli

Každý odosiela e-maily zo svojho obľúbeného programu, takže každý vypĺňa zoznam príjemcov po svojom. Cieľom teda je, aby všetci vypĺňali adresy príjemcov podľa zoznamu, ktorý sa bude nachádzať na jednom mieste.

S Google Forms nemám skúsenosti, ale predpokladám, že ukladá výsledky do nejakého Google Spreadsheetu. Takže riešením by bolo vytvoriť druhý spreadsheet s hárkom, v ktorom budú všetky e-mailové adresy. V ňom vytvoríš hárok, do ktorého importuješ odstránené adresy zo spreadsheetu generovaného cez Google Forms cez importRange. Potom v prvom hárku vytvoríš vzorec, ktorý ti označí adresy nachádzajúce sa aj v druhom hárku. Následne už len vyfiltruješ tie, ktoré sa tam nenachádzajú a máš zoznam, kam poslať newsletter.

já bych vám doporučil nějakou free variantu rozesílací služby.

začal jsem kvůli tomu používat www.mailerlite.com (měl největší počet příjemců, což byl pro mne můj klíčový parametr).

vyzkoušejte, je to opravdu velmi jednoduchá aplikace, nejvíc se člověk nadře u výběru šablony, aby to vypadalo pěkně. navíc nabízí komfort jako statistiky, počítá se i se čtenáři z mobilních zařízení, je vidět co kdo četl, na co klikl.

samozřejmě každý odeslaný email umožňuje odhlášení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru