Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční zvuk, vypadává, Windows 10

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s relativně dlouhodobějším problémem, který se mi stále nedaří vyřešit a věřím, že je zde raritní. Začal ve chvíli, kdy jsem kvůli slabému mikrofonu na mých běžně používaných sluchátkách, zkusila zapojit sluchátka od iPhonu (pro lepší mikrofon). V té chvíli mi spadl celý systém se zprávou, že v počítači došlo k problému a je třeba jej restartovat (bez jakéhokoliv důvodu). Po zapnutí byla ikonka reproduktoru s červeným křížkem a zprávou "Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka". Pokusila jsem se tedy prvně zapojit zpátky svá stará sluchátka a zrestartovat počítač, což bylo bez úspěchu. Poté jsem se podívala do správce zařízení a zjistila, že mi chybí drivery SB Audigy, díky kterým zvuk jede. Zkoušela jsem jak jejich program, tak drivery nainstalovat zvlášť, ale bohužel se tam ani tak nezobrazily a když jsem je zkusila přidat ručně jako starý hardware, tak mi to ukázalo akorát vykřičník.

Problém je v tom, že občas se pc vzpamatuje a po několikátém zapnutí je sám nainstaluje zpět a fungují pouze do té doby, dokud se opět nepohnou nebo nepřepojí sluchátka popř. občas nefungují náhodně po zapnutí. Stává se to taktéž po přepojení mikrofonu. Celkově řečeno si zvuk funguje jak se mu zachce.

Podezření bylo na špatnou zvukovou kartu, ale ta je prý dle technika v pořádku. Stejně tak jacky. Celkově nelze přeinstalovat Windows, jelikož chybí aktivační kód od předchozího majitele. Harddisk by měl být v pořádku dle defraggleru. Aktualizace jsou nainstalovány všechny. Při zjišťování problémů se zvukem to nic nenajde, i když já vím, že chybí drivery.

Doufám, že zde bude někdo ochotný, kdo by mi dokázal poradit. Opravdu si již nevím rady. Specifikace PC přikládám níže v obrázcích, stejně tak obrázek chybějícího ovladače a i toho, který tam má být. U jednoho screenshotu je možnost zvukových vstupů a výstupů, u druhého chybí. Po dnešním restartu mi to dokonce ukázalo úplně novou chybu, která tam nikdy nebyla. Též přikládám chybovou zprávu, kterou jsem stihla v rychlosti vyfotit. Za kvalitu a jemné natočení obrazu se omlouvám, v případě opakované zprávy dodám lepší obrázek.

Děkuji všem případným rádcům.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny