Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebookové LCD u stolního PC

Plánuji připojit lcd z notebooku k VGA kartě ve stolním PC. Vím že to není jen tak a je třeba speciální hardware, narazil jsem na dva LVDS controllery, jeden bez backlight convertoru na http://cgi.ebay.com/VGA-AV-S-TV-TFT-LCD-Panel-LVDS- Controller-R-C_W0QQitemZ170125617081QQihZ007QQcateg oryZ61398QQrdZ1QQcmdZViewItem

a druhý s backlight convertorem, ale horších parametrů na http://cgi.ebay.com/VGA-TFT-LCD-Panel-LVDS-Controll er-Back-Light-Inverter_W0QQitemZ170128586580QQihZ00 7QQcategoryZ61398QQrdZ1QQcmdZViewItem

Má s tím někdo zkušenost? Četl jsem pár diskusí kde to jeden či dva jedinci zapojili, ale o výsledcích /kvalita obrazu/ se nezmínili.

Když první controller nemá backlight inverter, znamená to, že LCD bude nutné napájet jinak než přes ten controller?

Předmět Autor Datum
S takymi kovertormi skusenost nemam ale ak to pozna tvoj panel tak by to malo fungovat (budes tam mu… poslední
MM.. 10.07.2007 22:44
MM..

S takymi kovertormi skusenost nemam ale ak to pozna tvoj panel tak by to malo fungovat (budes tam musiet zrejme nastavit parametre toho panela co mas, t.j. rozlisenie, timing, bits per pixel, 18bit/24bit, v pripade 24bit aj na ktorom datovom pare su horne bity). Parametre najdes v datasheete k panelu. Alebo to ma uz prednastavene nejake panely, ale v tom pripade je dobre si pozriet ci sa tvoj panel v tabulke podporovanych panelov vyskytuje.

Moze byt aj problem s konektorom, rozne panely maju rozne konektory, a pekne fajnove konektory ktore su tazko zohnat a napr. s trafopajkou na robenie takeho konektora asi zabudni. P.S. dokonca niektore panely maju konektor len pre taky "igelitovy" plochy kabel, taky kabel a protikus konektora (stavim sa ze existuju len SMD) by si si potom musel zohnat. Ale sak kukni na ten panel ze aky tam je konektor..

Invertor mas aj v tom notebooku z ktoreho si panel vytiahol, treba si len pozriet (podla oznacenia invertora apod) ze na ake vstupne napatie je urceny, vacsinou je na 12V (to by bolo ok mas tam 12V) ale uz som videl tusim aj 18V ale v NB sa asi moc nevyskytuju (zavisi od konkretneho NB). Bude treba spravne zapojit pin invertora ktory riadi jas (pouziva sa v NB vacsinou napatovy vstup ale existuju invertory aj s PWM riadiacim vstupom). Ak sa do toho nevyznas tak lepsie urobis ak kupis aj s invertorom ktory uz k tomu zariadeniu pasuje a je k nemu spravne zapojeny, prip. si pred kupou toho konvertora vyskusaj zapojit len samotny invertor (pripojeny k podsvieteniu panela), a spravne zapojit riadiaci pin jasu (zvykne byt pre 0V az 3.3V) ze ci ti invertor funguje (budes mat podsvietenie) a ze ci budes vediet riadiacim napatim regulovat jas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru