Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mikrotik RB951G-2HnD - uprava pro externí antény

Ubi jednotky su uz vcitane anteny, takze tu, ktoru mas teraz nepouzijes. Tym padom odpada rozmyslanie ako to pripojit cez nejaky konektor, ako ten konektor spravne namontovat na kabel a ci ten kabel nebude moc dlhy a nebude brat signal a tak.
Pre spravnu funkcnost je potrebne aby to bolo umiestnene vonku za oknom, alebo na streche (tiez aj jednotka naproti). Ak uvazujes, ze by si to pouzil v byte za niekolkymi stenami, tak to spolahlivo fungovat moc nebude. Fungovat to moze, ale spolahlivost prenosu ide riadne dolu a to az k nemoznosti pouzitia. Taketo pouzitie vyrobca nikdy netestuje a nikto ti nezaruci ci to pojde, alebo nepojde. Jedine, ze si to sam odskusas. WiFi totiz nieje navrhovane aby fungovalo spolahlivo za prekazkou. Preto sa vonkajsie wifi stavia tak, aby nezavadzal ani kusok konarika nejakeho stromu, nieto este nejaka stena.
Yagi anteny niesu vhodne pre wif aj ked sa predavaju. Su moc dlhe a potrebuju mat homogenne elmg.pole v celej dlzke anteny, co je dost tazke zarucit. Ak to nieje mozne zarucit klesa zisk anteny, takze z 12dBi anteny mozes mat trebars len 4dBi, pricom aj takto to moze fungovat. Nespoznas to pokial to nemas cim odmerat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny