Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr herního monitoru 24"/27", £300

Zdravím všechny, byl bych rád kdyby mi někdo poradil jaký monitor si vybrat.
Prostě bloudím, a nevím kam. Doma jsem měl monitor s IPS, ale jen 22". teď bych radši něco většího.

V podstatě mi je celkem jedno jestli to bude 24" nebo 27", ale rád bych aby to mělo IPS panel, 144Hz frekvenci, a podle velikosti i odpovídající rozlišení - 24" full hd, 27" QHD.

budget mám zhruba £300. :-(

ještě mám jednu otázku na kterou jsem nenašel odpověd, pokud bych měl monitor s frekvencí 60Hz a k tomu FreeSync (AMD gpu), vyrovnalo by se to nějak 144Hz? nebo ten FreeSync takto prostě nefunguje?

Díky moc za odpovědi a snad se najde monitor podle mých požadavků.

btw. teď furt koukám na toto http://www.ebuyer.com/695562-asus-vx24ah-24-ips-co nsole-gaming-monitor-vx24ah ale má to jen 60hz frekvenci, a nemá freesync. no nevím, za každej nápad budu rád ;) díky

Předmět Autor Datum
FreeSync ma na starosti, aby byly FPS (Hz) na monitoru a na graficke karte ve stejnem "taktu" a nezv…
RedMaX 03.04.2017 23:11
RedMaX
sem nenašel odpověd, pokud bych měl monitor s frekvencí 60Hz a k tomu FreeSync (AMD gpu), vyrovnalo… poslední
XoXoChanel 03.04.2017 23:19
XoXoChanel

FreeSync ma na starosti, aby byly FPS (Hz) na monitoru a na graficke karte ve stejnem "taktu" a nezvnikaly tak rezy v obraze. 144Hz je kvuli rychlejsimu vykreslovani, kdy hraci multiplayer FPS tvrdi, ze jim vysoke hodnoty FPS pomahaji v rychlejsi reakci. Abys vyuzil 144Hz monitor v dnesnich 3D hrach, musis mit zaroven nabusenou grafickou kartu nejlepe GTX1080Ti, ale samozrejme i GTX1080 postaci. Jelikoz se ale ptas zaroven na FreeSync, budes mit grafiku od AMD a nevim teda, ale RX480 moc karta na 144Hz monitor neni, to spis nejaka Radeon Fury karta, ale treba planujes az vyjde novou RX Vega grafiku.

Muj nazor je, ze je lepsi 60Hz + FreeSync, ale samozrejme hraci multiplayer FPS tvrdi opak a logicky pro ne je lepsi 144Hz.

sem nenašel odpověd, pokud bych měl monitor s frekvencí 60Hz a k tomu FreeSync (AMD gpu), vyrovnalo by se to nějak 144Hz? nebo ten FreeSync takto prostě nefunguje?

# To spise u 30FPS ti AMDFsync spise dokaze podat, napomoci mit obraz podobny 50-60FPS hranici, kdy a k cemu FreeSync slouzi ? Kde se vyuzije nejvic, hlavni PRO a proti ... vice bude dat uvést, az uvedes, na "jakou sestavu" ten monitor ma byt pripojen, pres jaky VIDEO PORT, etc.
* Osobne také pouzivam 'FreeSync' (adaptivni) na misto integ|misto klasického, ale opet, jeho kvalita je ruznoroda dle osazeného chipu v samotném monitoru.

"JE VELKY ROZDIL MEZI MONITOREM FSYNC A BEZ FSYNC ?" Zalezi, ano i ne, treba u hry, ktera jede na 30FPS, s [FSync] 'ON' muze pridat na plynulosti, na 60FPS.. ale u 144Hz, no nekteri to pry vidi<>. AMD odstupem casu, na [FSync] zapracovala, kde jiz funguje i mimo plnou obrazovku etc, viz novinky v ovladacich AMD ReLIVE

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru