Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém se spuštěním hry z originálního disku

Dobrý den, potřeboval bych poradit s problémem, který je uvedený nahoře, to je že po spuštění originálního DVD s hrou Avatar, jinou jsem zatím nezkoušel se na displai objeví hláška - Program nelze spustit, protože v počítači chybí d3dx9_41.dll. Pokuste se tento problém vyřešit přeinstalací programu-. Můžete mi prosím někdo poradit co s tím, počítač je úplně nový asi týden,- systém windows 10 home,- předpokládal jsem, že by mělo všechno fungovat jako na jiném, i když rok starém počítači s 10 Home, kde tato hra bez problémů naběhla. Předem děkuji a omlouvám se, nejsem zvyklý komunikovat po poradnách, jsem už starší ročník a vnuk si s tím poradit nedokázal. Ještě jednou děkuji.

Předmět Autor Datum
# Uvedeny problém, jde velmi snadno vyresit instalaci knihoven 'DirectX' nebo provedenim UPdatem ovl…
XoXoChanel 04.04.2017 23:46
XoXoChanel
Dobrý den, nebo snad už večer, já se k počítači dostanu většinou až pozdě v noci.Ale Vám XoXoChanel,… poslední
Gasta 05.04.2017 21:53
Gasta

# Uvedeny problém, jde velmi snadno vyresit instalaci knihoven 'DirectX' nebo provedenim UPdatem ovladacu pro grafickou kartu
- "A kde ten DirectX mohu zehnat?" Voilà instalacni balicek jeho knihoven DX : [DirectX na stahnuti]
- "A ovladae pro grafickou kartu ?", bohuzel neuvadite zadné podrobnejsi informace.
- Zkusit kliknout na uvedenou hru "Avatar" pravym tlacítkem mysi a zvolit mod kompatibility s predchozím OS, kupríkladu spustit jako pro "Windows 7", nebo "Windows XP", etc.

TiP ~ "Jak zjistim podrobnejsi informace o mém PC ?", pouzijte kombinaci stisku klaves WINDOWS + R a do prikazového radku vlozte|napiste nasledujici prikaz :

msinfo32

# Vlozeni prikazu msinfo32 do prikazového radku, pro ukonceni kliknout na "OK" :
[img=/file/view/28564-msi-jpg]http://pc.poradna.net/file/view/28564-msi-jpg[/img]

# Nasledovne najdete informace o vasem PC, tak jako jeho "HWérové" osazeni, jaky mate "OSytém" etc, pro pouziti neni potreba nic stahovat.

*Ilustracni obrazek
[img=/file/view/28562-si-jpg]http://pc.poradna.net/file/view/28562-si-jpg[/img]

Dobrý den, nebo snad už večer, já se k počítači dostanu většinou až pozdě v noci.Ale Vám XoXoChanel, Vám chci velmi poděkovat. Já jsem absolutní samouk a svůj počítač si vždycky nastavuji sám, problém je ale v tom, že hry nehraju, takže tuhle část počítače jsem nikdy nepotřeboval, no ale vnoučata jsou zase někde úplně jinde, takže ještě jednou velmi děkuji, protože i já jsem Vaším přičiněním stoupl u svých vnuků o malou příčku výš. Tedy ještě jednou velký dík. Hra prostě najela bez problémů. Gasta

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru