Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Konec podpory Vista = konec funkčnosti MS Security Essentials?

Zalohy: Tak v podstate mas dve moznosti:

1. Pristup jako u nas v praci, ze se denni produkce po smene (i v prubehu dne) odesila na server a pocitace teda zustavaji zapnute 24/7. Server neni pristupny - namapovany jako sitova jednotka, odesila se to pres prihlasenou aplikaci, takze v podstate nehrozi, ze kdyby si nekdo kompromitoval pocitac, tak ze by kompromitoval i server.

2. Delat zalohu celeho disku a tu odesilat nekam na NAS nebo aspon externi disk. To casove narocne neni, protoze napriklad udelas zalohu celeho disku pres noc jednou tydne, jednou tydne mas potom pocitac pusteny pres noc a zbytek tydne delas jen diferencialni prirustkove zalohy, ktere probehnou mnohem rychleji. To zaroven vylucuje moznost, ze si kompromitujes zalohu, protoze maximalne bys kompromitoval prirustek a muzes se vratit k predchozimu, kdybys problem objevil treba az za dva tri dny.

---

Samozrejme vsechno je to o dulezitosti dat, to jest jejich financni hodnote. Ja si taky doma delam zalohy uplne jinak.
Mam dva pocitace a zhruba jednou tydne si mezi nima kopiruju uzivatelska data + davam dokumenty do cloudu (necitlive tak jak jsou, citlive zasifrovane). K tomu cca. 14 dni az mesic delam zalohy systemovych disku, ale to neni kvuli bezpecnosti ale kvuli tomu, ze to jsou SSD a kdyz by odesel, tak chci pokracovat bez reinstalu na novem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny