Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Konec podpory Vista = konec funkčnosti MS Security Essentials?

Spravuji ve firmě cca 20 PC, kde jsou ještě Visty Business SP2. Přesně jak říkáte, včera přestal na všech PC MSE fungovat. Nedalo mi to a trochu jsem pátral. Zjistil jsem, že poslední verze MSE, která v sobě nemá integrovanou "feature" o konci podpory Windows je verze klienta antimalwaru: 4.4.304.0. To je i zároveň poslední funkční verze pro XP. Zkoušel jsem ručně vyšší verze 4.5-4.10 ale ty už se na Vistě po aktualizaci prostě vypnou a nejdou spustit, nějaký proces zřejmě ihned shodí službu, SW kurvítko.

Odinstaloval jsem tedy přítomnou verzi MSE 4.10.něco, nechal vyhledat přes Win Update aktualizace a nabídlo mi to verzi 4.4. a 4.10. Zaškrtl jsem 4.4 a po aktualizaci na nejnovější definice normálně funguje.

Otázka je účinnost proti Ransomware, je to přeci jen starší verze někdy z roku 2013. Zrovna včera se nám přes mail přes Outlook 2010 také dostal do sítě ransom, 3kB ZIP soubor a uvnitř .js, uživatelka i přes varování bohužel otevřela a následovala obnova dat. Měla nainstalovaný MSE na Win 7 a ani aktuální databáze nic nenašla, vyřešil to až Malwarebytes.
Takže tak. Jakési fnkční řešení je nainstalovat si starší verzi MSE.

F.Staněk

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny