Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Flashka je chráněna proti zápisu+malá paměť

Dobrý den,
mám dotaz a problém. V poslední době mi flashka hlásí že je chráněna proti zápisu, když na ní chci něco vymazat po tom, co jsem překopíroval soubory. Hledal jsem co s tím, opravil to pomocí příkazového řádku, ale problém se po prvním nakopírování vrátil z5. K tomu dochází i když chci vymazat třeba jen 4 GB, a je to Flashka 64GB. Nejde ani zformátovat, tedy pokud hlásí tu ochranu. Žádný čudl na posouvání jsem na ní nenašel, zkoušel jsem ho najít, ale není tam. Jednou mi "pomohlo", když jsem s ní pořádně praštil, najednou šla zformátovat. Ovšem poškozená není. Už opravdu nevím co s tím, nechce se mi ji jen tak vyhazovat, bo nebyla zrovna levná a reklamaci mi asi neuznají.
A můj druhý problém činí malá paměť v mém PC, která dosahuje 148GB. Šla by nějakým způsobem rozšířit? Pokud by to byl nějaký odborník na PC, tak by mě zajímalo, kolik by to asi tak stálo a jestli se neoplatí koupit rovnou další PC(hodlám jít tak do 1500,- za práci i paměť).

Moc děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
flashka mohla chcipnut a za 1500 zabudni na novy disk aj s pracou. Tolko totiz stoji nejaky normalny…
shiro 18.04.2017 11:58
shiro
Flashka mohla chcípnout, zas tak neobvyklý to není. Reklamovat to můžeš zkusit, furt lepší alternati…
Prasak 18.04.2017 12:11
Prasak
1/Nový HDD 1TB: https://www.mironet.cz/wd-blue-1tb-hdd-35quot-sata -iii-7-200-rpm-64mb-cache-2y+dp24…
Karel04 18.04.2017 15:27
Karel04
dnešní windows cachuje výměnné disky jak šílené. to má vliv na dobu odpojení disku. novější flashky…
lední brtník 18.04.2017 21:06
lední brtník
No, tak flashku jsem asi zničil tím brzkým vytažením, moje chyba no, 400,- v dupě. Každopádně ten di… poslední
Ostravak 20.04.2017 12:59
Ostravak

Flashka mohla chcípnout, zas tak neobvyklý to není. Reklamovat to můžeš zkusit, furt lepší alternativa, než to rovnou zahodit.

Ta paměť v PC, to asi myslíš harddisk, tedy hlavní úložiště. Za 1500Kč seženeš harddisk o velikosti 1TB, což je asi šestinásobek toho, co teď máš. Dát to do PC zvládneš i sám, návodů je na netu spoustu, nebo to udělá nějakej kámoš za flašku piva.

dnešní windows cachuje výměnné disky jak šílené. to má vliv na dobu odpojení disku. novější flashky někdy zapisují stejně pomalu jako usb2, ale přitom je cachován větší obsah.
když dáš bezpečně odpojit a spolehneš na oznámení, windows ještě několik sekund vesele zapisují z cache.
čili když to ihned vytáhneš, hrozí poškození souborového systému.

u neodpojovačů, kterých je většina (protože windows tu ikonu vpravo schovává), ta flashka prostě jednou chcípnout musí.

read-only je klasika směr koš.

No, tak flashku jsem asi zničil tím brzkým vytažením, moje chyba no, 400,- v dupě. Každopádně ten disk mě trápí víc. Mám jeden vyhlédnutý, má 3TB, akorát, že si nejsem jistý, zda-li mi bude fungovat se sestavou(zda-li nepotřebuju třeba nějaký od Intelu nebo tak, aby to prostě fachalo).
PS: je možné, že i když mám na druhém PC procesor 2.83 GHz a na prvním 1.80 GHz a hra(OMSI 2, jestli znáte) mi na obou jede stejně(lagy, málo FPS) ? Může to být třeba tím diskem?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru