Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr monitoru - VGA vs. DVI, počet FPS, TV místo monitoru

Zdravím, jelikož mi odchází monitor bude potřeba pořídit novej a nějak extra se co se týče monitorů neorientuji tak by jsem se chtěl zeptat, protože z toho co mi říká strejda google moc moudrej nejsu jelikož každý tvrdí něco jiné takže,
Má vliv frekvence monitoru na počet FPS? případně pokud ne podle čeho je poznám
přenos pomocí VGA a DVI jak velký - pokud nějaký je tam rozdíl přenosu, momentálně do monitorů používám VGA s redukcí na grafice jelikož monitory nemají DVI
popřípadě jaký máte názor na používání televize jako monitoru, jelikož mám do ložnice natažený koax a je v dosahu PC tak už jsem přemýšlel i nad touto možností.
Jinak jsem občasný hráč ale spíš většinu času trávím na netu, ve wordu a tak různě v programech, takže nějaký FPS moc nevyužiji ale spíš mi jde o ten pocit že je mám.
Děkuji moc za váš čas a za odpovědi z kterých snad už budu moudrý

Předmět Autor Datum
Frekvence má vliv na maximální zobrazitelný počet FPS. U TV je potřeba koukat na skutečnou frekvenci…
Wikan 21.04.2017 16:51
Wikan
K PC pripojit TV i monitor. Na hry TV OK, ale na net a office to moc nejde. VGA - zastarale pripoje…
RedMaX 21.04.2017 16:55
RedMaX
Pokud dnes monitor, tak už s moderními rozhraními, tj. od nejlepšího k nejhoršímu: DisplayPort, HDMI… poslední
touchwood 21.04.2017 19:18
touchwood

Frekvence má vliv na maximální zobrazitelný počet FPS. U TV je potřeba koukat na skutečnou frekvenci (obvykle pouze 50 nebo 100 Hz) místo supermegahyper čísel typu "800 Hz".
Kvalitnější je určitě digitální přenos: DVI-D, HDMI nebo DP.
Televizi je určitě možné použít jako monitor, ale je více než vhodné vypnout všechny "vylepšovače" obrazu. Pokud na to budeš koukat zblízka, tak není dobré mít velkou úhlopříčku.

K PC pripojit TV i monitor. Na hry TV OK, ale na net a office to moc nejde.

VGA - zastarale pripojeni, dnes uz grafiky neumi a musi se pres prevodnik (redukce nestaci), to znamena ztratu kvality signalu a casto je obraz rozostreny. Nikdo normalni uz na modernim PC nepouziva VGA pripojeni.

DVI a HDMI umi nejvic 60Hz, vic neprenesou.

Pokud mas monitor, ktery umi 120Hz nebo 144Hz, potrebujes DVI DL (dual link) nebo HDMI verzi 1.3 nebo 1.4, dohledej sam, nepamatuju si z hlavy kterou.

Pokud nechces nic resit, koukej se rovnou po modernim pripojeni pres DP (displayport) - zkontroluj ale, ze DP umi i tva grafika.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru