Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android a Ios

Optimalizace (rychlost, výdrž), dlouhodobá podpora (ne půl roku, když se stane zázrak, tak rok), zbytková cena při prodeji. Tři důvody, proč jsem po dvou telefonech s Androidem zkusil iPhone.
Ano, dal jsem za iPhone 7 přes 21 000. To je, co lidi vidí, konkurence už ale vlajkovými modely cenu dorovnala a tím, že Apple drží cenu vysoko dlouhodobě, ne jen prvních pár měsíců, se drží vysoko i cena použitých telefonů, takže až ho budu prodávat, peníze zaplacené navíc se mi vrátí. Galaxy S4 mě stál 17 700 a za necelé dva roky byla průměrná cena použitých kusů 3500 až 4000, já ho prodával dva měsíce za 5000 a nakonec jsem ho udal, ale jen díky spoustě příslušenství a dokonalému stavu.

Druhá věc, dlouhodobá podpora a tím, že si jeden výrobce řeší hardware i software, jsou aktualizace dostupné po představení. Zkušenosti z Androidu mám relativně špatné, koupil jsem si HTC s Androidem 2.3.6, vyšel Android 4, půl roku slibovali, že vyjde aktualizace, nakonec vyšla verze 4.0.3, tou dobou už byl ale systém zase o pár verzí dál, ty už na můj telefon nedorazily, protože HTC uvedlo nástupce a tím pro ně loňský top model přestal existovat. Koupil jsem Galaxy S4 s Androidem 4.něco, vyšly na to snad dva updaty, představili Galaxy S5, stal se zázrak, ještě po jeho uvedení dostala S4 aktualizaci na Android 5 a tím to zase skončilo. Výrobci telefonů s Androidem se tak nějak snaží, dokud je ten telefon aktuální, jak představí nový model, přejdou na postoj "chceš nový systém, kup si nový telefon". Tátovi jsem koupil po kamarádovi zachovalý iPhone 5S, telefon z roku 2013 a před pár dny instaloval aktualizaci systému.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny