Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nákup na Aliexpres

No v zásadě jsem to napsal. V konkrétním nákupu (order) klikni na Open dispute. Otevře se další stránka a na ní shora v rámečku Order number, Status, a další položka Reminder: Vaše zásilka by měla být doručena v rozmezí 19 - 30 dní (podle druhu dopravy (Your order should arrive within 19-30 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time).
Na dalším řádku pod 1. Pokud nebude vaše objednávka přijata do 2017-05-29, můžete požádat o vrácení platby otevřením sporu ( If your order does not arrive on 2017-06-10 , you can apply for a refund by opening a dispute).
Na daším řádku pod 2. je možnost nastavit rošířenou ochranu spotřebitele.

Pro tebe je důležité datum uvedené v položce 1. To je datum, po kterém když zásilka nedorazí můžeš žádat o vrácení peněz (Open dispute...).

Pod tímto rámečkem je rámeček s údaji o dopravě (Logistics Information:). Tady si najdeš Tracking number a ten vložíš na http://www.17track.net/cs/, ten je v češtině a má nejpodrobnější informace o cestě zásilky. Tam také zjistíš jaké sledovací číslo zásilce přidělila Česká pošta a to potom můžeš použít na české stránce "sledování zásilky".

Tam také nezřídka zjistíš, že zásilka bezúhonně procestovala půl světa, aby potom zmizela na "vyměňovací poště" - Pošta 120. Už se mi několikrát stalo, že jsem tam našel poslední záznam "výstup z vyměňovací pošty" a to byla poslední stopa po mém balíčku. Na helpline pošty jsem se dověděl že - cituji - "něco je asi špatně" a - opět cituji - "reklamujte u číňanů, ti to bez problémů zaplatí". Hanba by mě musela fackovat, kdybych na poctivém prodejci vymáhal náhradu za balíček, který ukradl grázl na stejně grázlovské české poště. Ale to tě nechci strašit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny