Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Spoj MT LHG5 (klient) na UBNT Rocket M5 (AP)

Zdar, dotaz na někoho fundovanějšího. Nemůžu dosáhnout toho, aby se mi LHG5 připojil na AP s Rocket M5. AP je v listu vidět, ale LHG5 se nespojí. Airmax a WDS mám samozřejmě vypnuto. Opačně (LHG jako vysílač, nanostejšna jako přijímač) mi to funguje bez problémů. Na LHG mám nastaveno station, 5GHz A/N (zkoušel jsem i jen A), protokol 802.11, šířka kanálu 20MHz, frekvence stejná jako AP (zkoušel jsem i auto, nepomohlo), security profile s WPA2 AES a stejné heslo pochopitelně na obou stranách, WPS zakázáno, NV2 a nstreme vypnuto.

Předmět Autor Datum
Pri problemoch v pripojovani je velmi vhodne vypnut sifrovanie. Uvidi sa, ci to ma naozaj problem s…
Kilo.Viktor 06.05.2017 18:11
Kilo.Viktor
Zkusím vypnout, signál je -40dB, v tom by to být nemělo. Ty zařízení jsou tak 100m od sebe.
mia 06.05.2017 21:51
mia
Z minulosti si matne spominam na podobne problemy a v praxi som to vyriesil tak, ze mam body stavane…
fleg 07.05.2017 09:02
fleg
Nevím v čem byl problém, ale zapojil jsem si testovací sestavu na zahradě a začalo mi to chodit. Zko…
mia 07.05.2017 13:05
mia
Ide o to ako to ma nastaveny bezdratovy managament pri pripojovani. To by vedel povedat niekto, kto… poslední
Kilo.Viktor 07.05.2017 15:28
Kilo.Viktor

Z minulosti si matne spominam na podobne problemy a v praxi som to vyriesil tak, ze mam body stavane cisto na MT a body, kde bezi len UBNT. P2P spoje tvorim vzdy z rovnakych zariadeni.
Mam este dva mixovane bode, ale tam je ako AP MT a funguje to s klientmi oboch znaciek, takze bohuzial neviem potvrdit to tvoje zapojenie.
Pozrel by som sa do logu cez cli.

Nevím v čem byl problém, ale zapojil jsem si testovací sestavu na zahradě a začalo mi to chodit. Zkoušel jsem to nejdřív bez šifrování, potom i s WPA2 a chodí to jak hodinky. Takže problém vyřešen, příčina neznámá, tohle mám nejradši...

Ide o to ako to ma nastaveny bezdratovy managament pri pripojovani. To by vedel povedat niekto, kto to realne pouziva viac rokov a vedel by povedat, ci sa to pri nezdare pripojenia skusa pripajat neustale dokolecka, alebo caka na povel od uzivatela na nejaku interakciu o znova pripojenie. Pripojenie sa nezdari ak je asociacny ramec z nejakeho dovodu zahodeny hardwarom bezdratovej karty z dovodu CRC chyby (napriklad pri zaruseni). Vtedy sa ovladac tvari ako keby nikto ani ziadne pripojenie neziadal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru