Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s monitorem

Cuz lidi prosim vas mam monitor znacky Liteon ja vim znacka nic moc ale jde o to . Mam ho 3 roky a zda se mi to kratka doba nato aby se porouchal.Nedavno pri hrani G3 se me zacal vlnit obraz jako kdyz je v blizkosti mobilni telefon.Problem ale je ze u monitoru neni zadny rusici element navic nejdriv se vlneni projevovalo jen pri hrach a ted uz i na pracovni plose. Kdyz monitor vypnu tak na 30 sekund tak pak se treba 15min vlneni neprojevy. A nebo monitor jede v poradku cely den. Vubec newim cim by to mohlo byt. Pokud nekdo vite a nebo ste mely podobny problem tak me poradite predem diky.

Předmět Autor Datum
tak ten problém sem měl taky chvilkama se vlnil pak ne hlavně při hrách vlnila se spodni část.Trvalo…
Zepe 16.07.2007 06:51
Zepe
Zkoušel jsi demagnetizaci? Je to jedna z voleb v menu monitoru. Nemáš blízko monitoru reproduktory?
Jan Fiala 16.07.2007 06:55
Jan Fiala
Zkousel sem demagnetizaci a nepomohlo. Reproduktory u monitoru nemam protoze hraju na sluchatkach. B…
Bat1 16.07.2007 07:59
Bat1
S cim konkretne nesuhlasis? Vsetky prispevky vyssie su celkom logicke a aj pravdepodobne (ak odide n…
MM.. 16.07.2007 13:17
MM..
Skus to na inom PC a na inom mieste. Ak bude ten isty problem tak odchadza nieco v obvodoch vychylov…
MM.. 16.07.2007 13:15
MM..
Mno panove tak nic rozumneho ste nerekly. MM s tebou nesouhlasim opravim to sam:D chodim teda chodil…
Bat1 16.07.2007 13:27
Bat1
Vážený kolego, Prosím, trošku klídku. V monitoru může s chutí explodovat třeba kondenzátor, je to rá…
Rce 16.07.2007 13:47
Rce
mno, to ja sa nemozem pochvalit ziadnou "ajesesti"-ckou, ale slusnemu jednaniu ma naucila MMCKA (kod…
2laak 16.07.2007 14:06
2laak
On je borec přes elektroniku? Tady zrovna jednoho sháněj, obrátí se na ně a vydělá si nějakou tu pět…
Kráťa 16.07.2007 15:30
Kráťa
No jasne, o zavadach neviem nic LOL :-D A vychylovacie dosticky, lol :-D Ty si jeden z debilov co ni…
MM.. 16.07.2007 16:04
MM..
MM.. obdivuju tě, borec ti tu nadává a ty mu ještě radíš...bych se na něho vyje*al...:-):beer:
MaSo 16.07.2007 17:01
MaSo
Nadavam aj ja :-) Ked si veri ze to poriesi sam tak ok mozem naznacit nejake moznosti ktore su. Este… poslední
MM.. 16.07.2007 17:18
MM..
No moc velký elektronik nejsi když si pleteš vychylovací cívky a destičky. Asi jsi od školy před něk…
FRC 16.07.2007 16:13
FRC
Mimojine arogance na nic netuseni se vztahuje pouze na MM.
Bat1 16.07.2007 13:29
Bat1
chodím na zdejší poradnu delší dobu, musím tě zklamat - s honocením i vlastní arogancí jsi zcela mim…
lední brtník 16.07.2007 15:15
lední brtník

Zkousel sem demagnetizaci a nepomohlo. Reproduktory u monitoru nemam protoze hraju na sluchatkach. Bohuzel nesouhlasim s komentarem vyse ze monitor "EXPLODOVAL" to ze se monitor roztahl do strany to jsem uz taky zazil :D(ve skole)

S cim konkretne nesuhlasis? Vsetky prispevky vyssie su celkom logicke a aj pravdepodobne (ak odide nieco v horizontalnom vychylovani tak sa obraz stiahne do stredu a moze sa aj z toho zacmudit. Ak mas ten isty typ tak je nieco podobne aj u teba celkom pravdepodobne.

Skus to na inom PC a na inom mieste.
Ak bude ten isty problem tak odchadza nieco v obvodoch vychylovania alebo v detekcii synchronizacie apod. Sam to neopravis, obavam sa ze servisovat sa to neoplati. Nabuduce nekupuj liteon.
Skus nizsiu obovovaciu frekvenciu.

Mno panove tak nic rozumneho ste nerekly. MM s tebou nesouhlasim opravim to sam:D chodim teda chodil jsem na 4lety obor mechanikelektronik na ISST Benesov . Prave jsem narazil na tuto stranku a dival se jak ste tady chytri. Tak sem tady napsal todle abych se ujistil jestli opravdu neco vite. JSem si jist ze vite mozna neco o software a pod. Ale o technickych zavadach neite nic:( nesouhlasil sem s explosi proto, protoze vim ze to neexpolude. Problem by v tomto pripade byl studeny spoj. MM nehraj si na chytraka:) Jo a ten obraz ze se roztahne to ma zapricinu uplneneco jineo vychylovaci desticky:D ty chytraku a pokud tento problem nastabe tak vubec nezacina tim ze se projevuje defrmaci obrazu:) tak cuzz Einsteine:)

Vážený kolego,
Prosím, trošku klídku. V monitoru může s chutí explodovat třeba kondenzátor, je to rána jak z děla. BTW o explozi nikdo nehovořil. Dále, když zde prezentujete své znalosti, tak vězte, že vychylovací destičky se používají tak nanejvýš ve starých osciloskopech a ne v monitorech PC a závada destiček, že by roztáhly obraz, je velmi nepravděpodobná. Prosím o slušné jednání s lidmi, kteří zdarma a ve svém volnu, se snaží poradit, nebo to zamknu. Děkuji.

mno, to ja sa nemozem pochvalit ziadnou "ajesesti"-ckou, ale slusnemu jednaniu ma naucila MMCKA (kodove oznacenie mamicky ;-) ak by ste neboli dost "chytry" domysliet si, o com sa neopovazim uvazovat). prist na dobrovolnu poradnu, zvozit tu kde-koho podla jedneho prispevku, to chce guraz + sa chvalit kadejakymi skolami, to sa dnes bohuzial vidi na nete dost casto.

na flamewar ste si nasli to nespravne forum. chytrejsi flametroveri chodia sem.

prajem pekny den (no flamez pls)

No jasne, o zavadach neviem nic LOL :-D A vychylovacie dosticky, lol :-D Ty si jeden z debilov co nic nevie a hraje sa na mudrych. V monitoroch su vychylovacie cievky ktore riadi dost zlozita elektronika (zvykne to byt cele spolocne s budenim VN trafa). Vadne tam moze byt cokolvek ptz. suciastky prave u horiz.vychylovania pracuju dost na hranici svojich moznosti (vysoke napatove a prudove impulzy). Je tam mnoho potencialnych zdrojov problemov, od vyschynania kondenzatorov, po zmeny v polovodicovych prvkoch (diody/tranzistory) kvoli pretazovaniu, az po studenak. Zavada moze byt v roznych miestach (od synchro PLL / resp. v monitore budu na to zloztitejsie obvody komunikujuce s cetralnym uC cez I2C, alebo v "silnoprudovej" casti). Su to stovky suciastok, uz vidim ako najdes pricinu, mas vobec doma osciloskop?
Explodovat moze cokolvek, uz som videl explodovat kondenzator, dokonca aj polovodicovy integrovany obvod. Ty si snad myslis ze existuje jedina zavada "roztiahnutie obrazu" ktoru si zrovna ty videl? Ak exploduje nieco v obvodoch horiz.vychylovania tak sa obraz neroztiahne ale stiahne do jednej ciary v strede, co presne popisoval kolega vyssie a je celkom pravdepodobne ze u srot-monitora sa to moze stat aj tebe.

Ano jasne so svojimi znalostamni ktore si tu odprezentoval to opravis sam, lol :-D.
Ako som pisal skus znizit obnovovaciu frekvenciu, ak to nepomoze tak to odnes do servisu alebo ignoruj a cakaj kym zdochne uplne.

Opravil som si uz mnozstvo el.zariadeni vcetne TV, a viem velmi dobre ako CRT a vsetko okolo neho funguje, na rozdiel od teba, debile.
Jo a este sa chval nejakou elektro ucnovkou :-D Tak si predstav ze ja mam 5rokov fakulty elektrotechniky a informatiky vcetne diplomu a 5rokov robim v oblasti navrhu zakl.dosiek pre priemyselne PC (predtym som robil zariadenia s mikrokontrollermi). Tolko k skolam a skusenostiam, pan "elektromechanik" :-D

P.S. samozrejme moze to byt studenak aj v kabli do monitora na synchro signaloch, ale to by sa IMHO neprejavovalo presne tak ako to popisujes. Ak si myslis ze je to studenak a ze ho najdes tak nech sa paci mozes zacat hladat.
P.S.2. ak pises ze sa to prejavuje hlavne v hrach tak preto nepredpokladam studenak ale predpokladam ze to zavisi bud od obnovovacej frekvencie (daj si zobrazit v menu monitora obnov. frekvenciu vo Win a potom v hre) alebo to zavisi od jasnosti zobrazovaneho obrazu (co mierne ovplyvni zataz VN trafa a problem sa "prenesie" az na vychyl.obvody), to sa da overit napr. nokia monitor testom (najdes cez google), napr. testom "pumpovania", prejavuje sa problem tam?

Nadavam aj ja :-)
Ked si veri ze to poriesi sam tak ok mozem naznacit nejake moznosti ktore su. Este ma napada ze to moze rusit ak ma nejake bezdratove pripojenie k inetu, alebo uz som zazil ze CRT monitor reagoval na rusenie v 230V sieti od silnoprudovych zariadeni (ak to je niekde v priemyselnej budove a nie doma, tam sa take rusenie vyskytovat nemalo).

No moc velký elektronik nejsi když si pleteš vychylovací cívky a destičky. Asi jsi od školy před několika lety nic rozumného a odborného z elektroniky nečetl. Takže Tě tady ani nikdo neztrapňuje, protože jak je vidět stačíš si na vše sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru