Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Switche nebo router?

Měl bych dotaz.. chápu funkci routeru a switche o rozdílnost přidělování ip adres struktura sítě. A pod ale mám doma modem od upc který má všechny funkce... takže když chci připojit více připojení Lan kde bude schéma internet-modem od upc- tak co má být dal router nebo switche?
Děkuji za rady a ne jen jak když o tom nevím nemám dělat to a to.
P.s máte í konkrétní značku nebo model k doporučení?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejak mi tu chybi konkretni informace ohledne UPC, takze napisu, jinak obecne bylo receno vse. UPC… nový
RedMaX 20.05.2017 07:05
RedMaX
Ja len dodam, ze toto sa nerobi len z dovodu, ze chcem vlastny router, ale aj z dovodu spolahlivosti… poslední
fleg 20.05.2017 08:53
fleg

Nejak mi tu chybi konkretni informace ohledne UPC, takze napisu, jinak obecne bylo receno vse.

UPC dodava uzivatelum krabicku, ktera je modem+router+switch, tudiz netreba nic dalsiho, pokud uzivatel ma vic pocitacu, tak pripoji dalsi switch. Puvodnimu routeru tak zbydou vsechny funkce a uzivatel si pomoci switche pripoji jen dalsi PC.

Na druhou stranu jsou lide, kteri si routovani chteji resit sami, ja to tak delam tez. Krabicku od UPC jsem tak prepnul do rezimu "Bridge", je to v nastaveni a krabicce v podstate zustala jen funkce modemu (neni to uplne pravda, ale nebudeme situaci komplikovat). Za krabickou mam vlastni router, az k nemu mi jde verejna IP adresa od UPC a vsechno co chci si nastavuji na nem vcetne wifi a NATu.

Zalezi teda jak se sam rozhodnes, pokud koupis vlastni router, prepni UPC krabicku do rezimu "Bridge", ale staci ti i levnejsi switch, potom bude funkci routeru zastavat krabicka od UPC.

Konkretne se teda da neco doporucit, az toto rozhodnuti udelas. Take nevim jak moc velke naroky na sit "za" mas, i podle toho prizpusob vyber.

Ja len dodam, ze toto sa nerobi len z dovodu, ze chcem vlastny router, ale aj z dovodu spolahlivosti spojenia.
Na SK som niekolkym zakaznikom takto nastavoval siet (UPC krabicka do bridge za nim nejake RB) z dovodu, ze sa stazovali na vypadavanie internetu, ci wifi komunikacie a po nasadeni tohoto riesenia bol zrazu z nestabilne UPC routra stabilny UPC modem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru