Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem síť v bytě

Potřebuji poradit s uskupením sítě v domě.
Mám modem přes kabelovku, byl připojen přes RJ-45 do wi-fi routeru (max ~50mb/s), a wi-fi router přes RJ-45 do stolního PC. O dvě místnosti dál (bytové cihlové zdi) je notebook připojen přes wi-fi.
Uživatel notebooku si stěžoval na vypadávání signálu, a pomalému připojení/načítání. Nedávno nám měnili modem za novější/rychlejší 100mb/s, instalatér prý konstatoval, že router je k modemu zastaralý a máme si pořídit lepší "s dvěma anténkama". Ten jsem teď koupil (prý max 300mb/s) a já v připojení notebooku zlepšení vidím, ale uživatel využívající ho v mnohem větší míře tvrdí, že zlepšení není. Na ukazateli signálu jsou jen 1-3 čárky!
Otázka: 1. když je notebook jediné zařízení připojené na wifi tohoto routeru bere si automaticky nejvyšší možnou rychlost, nebo musím v nastavení routeru zvolit rozmezí kolik mu chci povolit (je to primárně omezené nějakou hodnotou?)
2. je pravděpodobné, že je problém zeď/síla signálu a vyřeším to, když dokoupím dlouhý kabel a přesunu wifi-router do prostřední místnosti (mezi modem a notebook)?
Popřípadě co jiného udělat jinak. Díky za radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny