Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Barevna hloubka - nefunkcni 8bpc

Zdravim,

mam zajem o tento notas, ktery mi 100% vyhovuje (naroky, okolno moznosti), avsak mam obavy z jedne veci (ktera je zde porad nebo je od firmy MSI jiz vyresena - zda MSI vydalo aktualizaci ovladacu, ktera tento problem opravi) a proto se obracim na Vas, zda s timto mel nekdo nejake zkusenosti. Bohuzel je problem resen v anglictine a moje znalost neni tak odborna + jde to uz trochu mimo me.

https://www.alza.cz/msi-gt72vr?dq=4401468&catid=18 842920#popis - byl/je problem s barevnou hloubkou - nefunkcnim 8bpc. Pry prechody mezi barvami vypadaji opravdu hrozne a MSI podpora nereaguje a mlci.

Nevim, zda je to porad, nerad bych vzal neco, co bych po case musel vracet. Resilo se to zde: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=276149.70

Predem diky tem, co se pokusi mi v teto otazce poradit/odpovedet.

Předmět Autor Datum
Naco ti je 8bpc? Jak si to tam vobec nastavil? Jak si prisiel na to ze neco vypada hrozne? MSI ked n…
MM.. 30.05.2017 09:08
MM..
Nic jsem nenastavoval, pouze prezentuju nazor cloveka, ktery mel tento problem s timto modelem notas…
Marty15 30.05.2017 19:42
Marty15
To neni problem ani vada, to je vlastnost. Nejvyssi mozny je 24bit, ale bezne sa pouzivaju aj panel…
MM.. 30.05.2017 20:43
MM..
Inac ale moze aj byt ze nejaky pako nainstalil nejak blbo ovladace alebo blbo nastavil hru alebo cos…
MM.. 30.05.2017 20:49
MM..
Mozes ist do obchodu ak su tam pripojene na inet tak si zadas do google slova color palette a kuknes…
MM.. 30.05.2017 21:00
MM..
Diky za rady, pochybuju, že by to byl nějaký trol, co mi jazyk dovoluje, tak jsem tam četl, že to ne…
Marty15 01.06.2017 21:47
Marty15
Vo windows mas vzdy 24bit (3zlozky po 8bit) ak to je normalne PC a ne nejaka profi graficka stanica…
MM.. 01.06.2017 22:24
MM..
bpc je bits per color (t.j. 8bpc su 24bitove farby lebo mas 3 zakladne farby RGB). Chces 24bit panel… poslední
MM.. 01.06.2017 22:27
MM..

Naco ti je 8bpc? Jak si to tam vobec nastavil? Jak si prisiel na to ze neco vypada hrozne?
MSI ked nieco bude opravovat tak v biose, a ne v ovladacoch. Ale ked tam je 6bit panel, tak tam proste nenastavuj 8bpc, ak tam to nastavenie je. Alebo vypni/zapni dithering, ak to nastavenie v ovladacoch je. Alebo sleduj na webe msi bios pre ten ntb, ze co za fixy su u nich napisane.
Alebo si zober do obchodu nejaky obrazok s prechodom farieb alebo si najdi nejaky web, a skontroluj si to pred kupou. Vacsinou ale su panely 6bpc a dithering tiez neni spasa a nikomu nevadia prechody ani bez ditheringu, lebo proste ludia neriesia nezmyselne malichernosti. A neni to zavada, je to vlastnost. Ked si tak citlivy hladaj si ntb s 24bit panelom fyzicky (to ale nebude stat stejne)

Nic jsem nenastavoval, pouze prezentuju nazor cloveka, ktery mel tento problem s timto modelem notasu. Nevim zda to bylo uz vyreseno.

Ani si nejsem jist, ze chapu, jak to bylo mysleno. Bpc znaci kvalitu barev, cili nejvyssi mozny je 32? Hledal jsem po webech, ale bohuzel to, co bych rad videl, jsem nenasel.

Pouze jak rikam nechci koupit neco, co je vadny.

To neni problem ani vada, to je vlastnost.

Nejvyssi mozny je 24bit, ale bezne sa pouzivaju aj panely 18bit a ojebava sa to tzv ditheringom, co je rychle blikanie susednych bariev ak je farba medzi.
Ked tie prechody vidis tak je tam zrejme 18bit panel a dithering vypnuty, co neni vada, ale proste si povedali ze dithering je fuj a 18bit panel ma proste take farby. Moze sa to dat povolovat v biose alebo moze byt aj v ovladacoch nastavenie na to, zavisi od toho ze ktory chip vytvara LVDS alebo eDP signal v ntb a ci vyrobca mal chut to urobit dobre.
Ked chces mat istotu tak si kupuj 24bit panel, inac nemas istotu. Panely su rozne, nezavisi to priamo od modelu, nejaky dezi v rusku moze kupit uplne iny jak duro v nemecku o 100eur drahsi, a pri tom stejny model ntb (odlisny podmodel).

Mozes ist do obchodu ak su tam pripojene na inet tak si zadas do google slova color palette a kuknes si ci je plynuly prechod farieb na prvej stranke co najdes. Alebo si vezmi na usb sticku jpg. Ale myslim ze to vidiet aj na logu Win, ak sa clovek sustredi, ale neskumal som to.

Diky za rady, pochybuju, že by to byl nějaký trol, co mi jazyk dovoluje, tak jsem tam četl, že to není ojedinělý případ. Kdybych to vzal tedy takto, 10. serie gtx nVidie u laptopů povoluje jake bity? Označení bpc je to samé jako stručně psáno bity, pokud to chápu dobře?

Bohužel jsem v tomto problému laik a jak říkám, nerad bych koupil něco, co budu po chvilce hned vracet, kvůli špatnému zobrazování. Prodejci vůbec neuvádí barevnou hloubku a nemám možnost si daný model vyzkoušet na prodejně.

Vo windows mas vzdy 24bit (3zlozky po 8bit) ak to je normalne PC a ne nejaka profi graficka stanica s 30bitmi (3x10).

No a panel v notebooku vie bud plnych 24bitov zobrazit (drahsi), alebo len 18bitov (lacnejsi).

Ked je 18bit panel tak mas viditelne farebne prechody. Aby to user ale nevidel a bol teda dokonale ojebany, tak sa vtedy zapina tzv. dithering, pri ktorom grafika tie medzifarby robi rychlym blikanim 18bitovych farieb apod. Zapina to zvycajne bios, takze hladat tam, alebo update biosu, alebo mozno to je nastavitelne aj v ovladacoch ale vacsinou nie je. Ked tie prechody vidis a ovladac a nastavenie vo Win je urcite spravne, tak to je asi 18bit panel a vypnuty dithering.
Ale vo Win je nastavitelna hlbka farieb takze to moze byt aj tym ze niekto ma blbo nastavene win.

bpc je bits per color (t.j. 8bpc su 24bitove farby lebo mas 3 zakladne farby RGB). Chces 24bit panel, hladaj v specifikaciach apod.
A 18bitovy panel je teda 6bpc.
P.S. ale doteraz som nepocul ze by sa niekto stazoval na takuto vec, takze sa mi to zda divne ze sa s takym niecim vobec zaoberas. Blbo to bude asi len vynimocne. Ked chces mat 100% istotu tak si to chod skontrolovat kamsi do shopu kde to maju vystavene

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru