Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC po zapnutí nepípne, nenajedou Windows, jen černá obrazovka

Dobrý den.

Mám PC z roku 2003 – Intel Celeron 2,2 GHz, 512 MB RAM, Zotac GeForce FX 5200, Asus P4S533-MX, L & C Technology Inc. LC-B300ATX (300 W), WD Caviar WD800 80GB (IDE), Windows XP SP3.

Včera se počítač náhle vypnul, resp. restartoval, od toho okamžiku se po zapnutí na obrazovce nic neobjeví. Nedostanu se ani do BIOSu. Před 2 týdny byl počítač po zapnutí pomalejší, než bylo obvyklé (červená dioda blikla jen občas, disk zachroustal), tak jsem spustil několik diagnostických programů a všechny mne varovaly, že disk selhává – červeně Raw Read Error Rate, varování u Current Pending Sector Count a dalších dvou (tuším, že jeden z nich byl Reallocated Sectors Count). Avšak po několika hodinách už tak vážná varování u Raw Read Error Rate nebyla.

Každopádně jsem hledal informace a udělal následující: Vyměnil jsem baterku na desce. Resetoval jsem CMOS. Vytáhl jsem obě RAM, poté i GK, bez RAM počítač dlouze pípá; s RAM, ale bez GK počítač po zapnutí pípne. Po zapnutí červená dioda chvíli svítí, pak přestane.

Ještě dodám: PC je vyčištěný od prachu. Větráky u zdroje a procesoru fungují.

Zajímalo by mne, zdali můj problém může souviset s tím, že disk po více než 40 000 hodinách odešel. Zálohu všech dat mám. Ten počítač mne naučil trpělivosti (byť někdy přetekla), na mé „internetování“ byl dostačující, avšak hardware bych už zřejmě neměnil a koupil nový stroj. Avšak kdyby někoho něco napadlo nebo měl zkušenost, budu rád za informace.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny