Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozují výpadky proudu HDD?

Je to stejny ak ho zmacknes len kratko. Ak ho zmacknes 4s tak je rozdiel len v tom ze sa neukoncia Windowsy, ostatne je vsetko stejny - vypne sa to presne tak isto (chipset aktivuje signal "S5", ktory prepne zdroj do standby (= pre laikov "vypne sa zdroj")).
Pre HDD je to presne to iste. Jediny rozdiel je ak HDD prave nieco zapisuje, to ale musi elektronika (prip. firmware) harddisku spravne osetrit (akonahle zacne klesat napatie tak HDD prestane zapisovat a zacne parkovat hlavicky). Edit: HDD vypnutie aj pocas zapisovania zvladaju HDD bez problemov, ptz Win98 na rychlych CPU mali problem ze po start-Vypnut vypli PC skor ako HDD stihol dozapisovat data z cache, takze to vypli vpodstate pocas zapisovania. Jediny problem bol v tom ze potom boli poskodene nedozapisovane data a po restarte nabeho scandisk (MS na to potom urobil fix). HDD sa ale kvoli tomu nepokazi.
Napatie klesa uplne presne tak isto v oboch pripadoch (powerbutton aj start-vypnut) ptz. je to "vypnutie zdroja" fyzicky aktivovane v oboch pripadoch presne rovnakym sposobom (signalom S5 z chipsetu).
P.S: t.j. ziadne "narazove" vypnutie HDD neexistuje.

Otazka - preco si to vypinal 4s tlacenim powerbuttonu? Zasekol sa ti Win? A preco sa ti zasekol Win? Lebo sa pokazil HDD? Takze najprv sa ti pokazil HDD, potom si PC vypol 4s powerbuttonom, a potom si zistil ze mas pokazeny HDD :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny