Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chrome: Webové stránky obsahují malware

Webové stránky, které chcete otevřít, obsahují malware

Zobrazuje mi to Vivaldi, cetl jsem, ze je to nejaka ochrana Googlu, kterou dava automaticky do Chromia a z nej to prebiraji ostatni prohlizece na nem postavene.

Otazka je, co udelat pro to, aby to zmizelo?

Jinak web je cistej, jsem ho komplet pres ftp hned v patek, jak jsem na to narazil, smaznul. Pocitam, ze kdyby mi prorazili ucet u Wedosu, tak ze bych se ani neprihlasil, takze si spis myslim, ze asi nejaka chyba v Joomle, ktera tam na tom webu byla. Ona tam byla nejak stara verze Joomly, takze asi proto.

Edit: Jsem mozna mel napsat, ze na webu jsem opravdu zjistil nejake veci, co jsem tam nedaval, tak proto jsem soubory v domene maznul radsi komplet. Ono tam nebylo nic dulezityho.

Předmět Autor Datum
To má byt nějaký 'váš' WEB s redakčním CMS/JOOMLA ? (nejste li na aktuální verzi a mate vyply Auto/U…
Párek v rohlíku 04.06.2017 14:39
Párek v rohlíku
Ne, je to muj osobni web, byla tam cista Joomla, nejak jsem se k nemu skoro trictvrte roku nedostal…
RedMaX 04.06.2017 18:20
RedMaX
proc se v Chrome a spol stale zobrazuje ta varovna hlaska? Ukazují to i jiné prohlížeče které nemá…
Párek v rohlíku 04.06.2017 18:48
Párek v rohlíku
To neni prohlizecem, to je vlastnost Chrome, predpokladam, ze si Chromacky prohlizece overuji neco z…
RedMaX 04.06.2017 20:54
RedMaX
Na pocitaci u rodicu je to na tom webu taky, proste jsem indexovanej nekde u Googlu a pres chromacke…
RedMaX 06.06.2017 18:28
RedMaX
Nemuseli ti zmenit heslo (to konieckoncov asi ani takto nejde), mohli ti tam dat skodlivy kod ktory…
MM.. 06.06.2017 18:39
MM..
Urcite to nehlasi kvoli nejakej verzii To né, ale předešlé verze mohli byt méně bezpečné (když jsme…
Párek v rohlíku 06.06.2017 18:44
Párek v rohlíku
No ved niekto mu tam nieco musel injektovat do zdrojakov webu, inac by ho google neblokol. Moj nazor…
MM.. 06.06.2017 18:54
MM..
Resp. mohli mu aj uhadnut heslo, tak nech si zmeni aj heslo radsej. A nech ho neuklada to totalcomma…
MM.. 06.06.2017 18:57
MM..
mohli mu aj uhadnut heslo Přesně ! Proto jsem uváděl update na poslední verzi, ono RedMarx uvádí ze… poslední
Párek v rohlíku 06.06.2017 19:04
Párek v rohlíku
urcite mas ve vsem pravdu kez by to tak bylo a za par tydnu to odindexovali z toho blacklistu je t…
RedMaX 06.06.2017 18:58
RedMaX

To má byt nějaký 'váš' WEB s redakčním CMS/JOOMLA ? (nejste li na aktuální verzi a mate vyply Auto/UP proveďte ručně aktualizaci na ver:"3.7")
Toto dělají i některé doplňky(Extend)/pop-up, canal RS, (aniž by šlo reálně o skutečnou infekci nebo hrozbu), jestli jste nějaké instaloval tak je zkuste na zkoušku desaktivovat.

Jinak web je cistej, jsem ho komplet pres ftp

To jste stáhl nebo projížděl přes :ftp AV typu KAS pro ISA Server nebo ? Jen soubory, cod, nebo jste stránku spustil a sledoval lokálně na PHP serveru ?
- Může se vám popřípadě hodit : Joomla-Anti-Malware Scan Script JAMSS
- Navod na pouziti : Scan Script (JAMSS) manual

Ne, je to muj osobni web, byla tam cista Joomla, nejak jsem se k nemu skoro trictvrte roku nedostal a jak jsem ted instaloval do pocitace novej prohlizec - Vivaldi, tak jsem v podstate omylem na ten web kliknul a vyskocila na me ta hlaska.
Tak jsem tam ani nelez a sel hned na ftp, kde jsem koukal, ze byly nejaky soubory s nazvama - nejaka ukrajinstina nebo proste nejakej takovej vychodni jazyk, coz rozhodne nebylo ode me, tak jsem proste celej web smaznul, proste vsechno ve slozce www na ftp slo pryc. Me je to jedno, ja na webu nic nemel, ale jednou tam zase budu neco chtit delat a nevim, kdyz uz je to dva dny cely smazany, proc se v Chrome a spol stale zobrazuje ta varovna hlaska?

proc se v Chrome a spol stale zobrazuje ta varovna hlaska?

Ukazují to i jiné prohlížeče které nemáte nainstalované na vašem PC ? Jestli ne, tak půjde o nějakou dědičnost této hlásky mezi nimi, co jsou uložené/označené jako WEB s malware, zkuste ten prohlížeč promazat (cache), tuším v Privacy typu pop-up nebo jestli to ma schované v google-chrome.desktop ? nejsem si jisty, lhal bych vám.

Má odpověď byla spíše mířena primo na JOOMLA, ale podle toho co popisujete, bych příště navštívil .htaccess a dbal na správné nastavení moznosti práv 'zápis', 'čteni' atd pro vaše soubory, určité rozumíte jak to myslím, nějaké ukrajinsky popsané soubory tam nemají co dělat ( až možná na složku s extention), jestli ten WEB ještě používáte, nečekal bych a navstivill/zkontroloval vaší databázi MySQL a vytvořil zálohu.
(napište pak jak jste to pořešil)

To neni prohlizecem, to je vlastnost Chrome, predpokladam, ze si Chromacky prohlizece overuji neco z nejake adresy? Netusim, jak to resi, ale samozrejme se toho chci zbavit.

S tim .htaccess, jeden se generuje z administrace na Wedosu, ten je v korenovy slozce a pod domenou byl nejakej vychozi joomlackej z instalace, ani do toho jsem nezasahoval. Predpokladal bych, ze budou spravne nastavene tak rikajic z vyroby.

Jo databazi jsem taky promazal. Jak rikam, na tom webu byly akorat nejaky neaktualni veci, ktere by sly stejne pryc. Napad co s webem do budoucna mam, jen neni cas na realizaci.

Edit: Na druhem PC mi jeste vezel Comodo Dragon (dalsi Chromak) a i ten stejna hlaska.

Nemuseli ti zmenit heslo (to konieckoncov asi ani takto nejde), mohli ti tam dat skodlivy kod ktory sa ma ludom davat do webstranok. Nema pre nich zmysel menit nejake heslo.

Ked si web kompletne zmazal a urcite tam nemas nic len parriadkove html, tak asi budes musiet pockat nejakych par tyzdnov kym to zas google prescanuje a zisti ze uz tam skodlivy kod neni.
Urcite to nehlasi kvoli nejakej verzii, bolo tam urcite nieco co tam nemalo byt.

P.S. ak si nezmazal vsetky zdrojaky ale len nejake tvoje data, tak to tam mozno aj stale mas. Utocne veci vlozia utocnici kdesi do zdrojakov. (mozno. Ja neviem co si tam mal, to sa opytaj googlu snad ti to tam aj pise podrobnosti ze co tam bolo. Ak ne tak je ten google dement)

Urcite to nehlasi kvoli nejakej verzii

To né, ale předešlé verze mohli byt méně bezpečné (když jsme u té bezpečnosti tak jak nastaveni oprávněni zápisu určitých složek) přes kterou šla třeba provést injekce škodlivého codu, ty nějaké složky ukrajinský se tam nedostanou jen tak.(u některých poskytovatelů, jde udělat oznámeni aktualizace Googlu webu primo z nastaveni (trva to +-24h) a jde to použít jen 1x za, nevím kolik, asi dle poskytovatele domény).

Zkusil bych i : https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=fr &pli=1
(mimo přihlášeni stránek do vyhledavače google, poskytuje je nějaké funkce jako : https://developers.google.com/webmasters/hacked/do cs/request_review]
Podat žádost o přezkum[/url] )

mohli mu aj uhadnut heslo

Přesně !
Proto jsem uváděl update na poslední verzi, ono RedMarx uvádí ze nenastavoval .htaccess, kde bez nastaveni se může stat "jen kupříkladu" :
- Velmi jednoduché, jit na stránku www.RedMarx.cz a přidat (použít tzv 'autorscan') ?author=1 což nám dá www.RedMarkx.cz (kvůli permanlines %postname% u WP) = budeme přesměrováni na ADMIN stranku s přihlášenim kde je zobrazeno i ADMIN jméno, máme jméno stačí heslo, kde je docela velká šance ho uhádnout, třeba Samsung1989 ;-)
(ale to už by převzali celou kontrolu nad webem, podle mne :-))

- U "WP" se .htaccess přidávalo :

# BEGIN block author scans
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{QUERY_STRING} (author=\d+) [NC]
RewriteRule .* - [F]
# END block author scans

- Nebo (zdroj stackoverflow.com):

RewriteEngine On
RewriteBase /wp-admin/
RewriteCond %{QUERY_STRING} (?:^|&)(author=1)(?:&|$) [NC]
RewriteRule ^(index\.php)?$ index.php/%1 [NC]

# set SECURED var to 1 if URI is /index.php/200
SetEnvIfNoCase Request_URI "/index\.php/(author=1)" NO_AUTH
AuthType Basic
AuthName "Login Required"
AuthUserFile /full/path/to/passwords
Require user newagenumber

Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from env=NO_AUTH
Satisfy any

RedMarx
- Podívej se na Google, pod Webmaster najdeš i "Podat žádost o přezkum", nevím jestli je registrace podmínkou, ale máš tam i pomůcky typu Google Antimalware tools.
(jestli máš web čistý, bude překontrolován a označen jako 'White List', alespoň doufám držím palce ;-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru