Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem iPhone 6 Plus nereaguje

dobrej, jsem naštvanej. před půl rokem se mi rozbil iphone 6S Plus. Paráda, po dvou měsíční anabázi a zvláštním jednání mi ho v Applu opravili. Jenže šel alespon připojit k iTunes a šla spustit obnova přestože nakonec iTunes zahlásilo, že se nezdařila, tak alespon jevil známky toho, že je mezi "živými". TDnes odpoledne nám najednou zhasnul displej iPhonu 6 Plus. Mobil na nic nereaguje. Nespadnul ani nic takového, prostě zničehonic. Po připojení k PC a zapnutí iTunes taky vůbec nereaguje. Nevíte co s tím? Nějaká diagnostika nebo tak? Do Apple se nám ho nechce moc posílat, protože je mimo záruku. Kromě toho jsmme dosti rozčarovaní a naše další mobily asi povedou ke stopám Androidu, byt si též nedělám iluze, ale alespon je tam značná cenová výhoda. Díky za rady

Předmět Autor Datum
Jen z důvodu,že ti spadnul telefon a rozbil se,není snad důvod přejít k jinému systému. I ten ti můž…
kozakl 06.06.2017 14:56
kozakl
do autorizovaného servisu to dať nechceš,lebo je už mimo záruky,pokial to nebol telefon určený priam…
audax 06.06.2017 15:03
audax
Na to jste přišel jak?! Je z Alzy. Nikdy bych nekoupil telefon, tím spíše Apple z druhé ruky. Jen te…
potítkář 06.06.2017 16:11
potítkář
před půl rokem se mi rozbil iphone 6S Plus ako presne sa rozbil? Paráda, po dvou měsíční anabázi a…
shiro 06.06.2017 15:08
shiro
Celkem bych se nedivil,že to zvláštní jednání byl asi návrh,že oficiálně nelze uplatnit záruku a vše…
kozakl 06.06.2017 15:52
kozakl
Asi jsem celou situaci špatně podal a došlo k nnepochopení. První rozbitý telefon byl iP 6S Plus, ko…
potítkář 06.06.2017 16:06
potítkář
a ještě bych rád podotkl, že žádnou "haluznu závadu" jsem si opravdu nezpůsobil, u iP 6S Plus prý od…
potítkář 06.06.2017 16:09
potítkář
Vidis, to si mal napisat ihned. A vedeli by sme. Uz sa rozhodni, ci ti to za to stoji dat 2.5r mobil…
shiro 06.06.2017 18:03
shiro
Takze prvy pripad bol sposobeny ludskym faktorom, niet sa comu cudovat. Pokial niekde pracuju hlupac…
shiro 06.06.2017 18:01
shiro
Měl jsem podobný problém. Snad novej stroj. Jinak, zajímá mě, jaká bude cena iPhonu 8.
Radovan 09.06.2017 22:17
Radovan
Uvádí se cena kolem 35000 .- poslední
kozakl 10.06.2017 06:43
kozakl

do autorizovaného servisu to dať nechceš,lebo je už mimo záruky,pokial to nebol telefon určený priamo pre český trh,tak sa nediv,že servis apple jednal "zvláštne" a "zvláštna" bola aj popisovaná "oprava",v podstate ho len ako tak prebrali k životu,to,čo popisuješ,sa nedá považovať za nejakú opravu,dovnútra toho telefonu nikto z nás nevidí a to že už aj displej zhasol je príliš všeobecná závada,podla ktorej sa dá dedukovať jedine to,že je pokazený...u apple produktov platí,že oficiálny servis apple preberá a stará sa o záručné a pozáručné opravy len u hardwaru,ktorý bol kúpený u apple premium reseller/apple certified reseller v krajine,pre ktorej trhy bol výrobok priamo určený,u ostatných ppredajcov/nay-shop,alza a spol/ sa o servis straá priamo predajca,tam apple oficiálny servis obvykle nejedná priamo s koncovým zákazníkom,ale len so zmluvným predajcom,takisto obvykle nerieši tvz.šedé dovozy...čo s tým,pokial nemáš požadované vybavenie,jedine odniesť do servisu,kde vedia opravovať aj apple výrobky,pokial je telefon úplne "mrtvy" ,doma na kolene bez vybavenia s tým ťažko niečo spravíš,niekedy pomôže to nechať niekolko dní/aj týždeň dva/ úplne vybiť,potom to dať na nabíjačku na minimálne 12 hodín a často sa to preberie aspoň k životu,potom sa dá podla chybových hlásení,pokial sa objavia zistiť čo s tým ďalej....

Na to jste přišel jak?! Je z Alzy. Nikdy bych nekoupil telefon, tím spíše Apple z druhé ruky. Jen telefon po 2,5 letech používání asi už není v záruce a investovat do něj zbytečně nechci, ale vyhodit též ne.

před půl rokem se mi rozbil iphone 6S Plus

ako presne sa rozbil?

Paráda, po dvou měsíční anabázi a zvláštním jednání mi ho v Applu opravili

takze porucha ocividne do zaruky nespadala...

Jenže šel alespon připojit k iTunes a šla spustit obnova přestože nakonec iTunes zahlásilo, že se nezdařila, tak alespon jevil známky toho, že je mezi "živými". TDnes odpoledne nám najednou zhasnul displej iPhonu 6 Plus. Mobil na nic nereaguje. Nespadnul ani nic takového, prostě zničehonic.

A? vzhladom k oprave a k poskodeniu, o ktorych nevieme vobec nic sa mame akoze niecomu cudovat? alebo co cakas?

Nevíte co s tím? Nějaká diagnostika nebo tak?

A co mame akoze vediet, ked si okrem kopy bordelu nenapisal vobec nic doleziteho, iba to, ze nejde?

Kromě toho jsmme dosti rozčarovaní

akoze, z coho? myslis ze hocijaky iny mobil a vyrobca bude postupovat odlisne, ked si ty sam sposobis nejaku haluznu zavadu nespadajucu do zaruky?

Asi jsem celou situaci špatně podal a došlo k nnepochopení. První rozbitý telefon byl iP 6S Plus, koupený v Alze. Po necelém roce použití se rozbil - poslal jsem ho do Alzy, ta ho předala Applu. Po měsíci přišel slavnostně iP zpátky domů s dopisem, že nebyla vypnuta služba Find my iPhone. Divil jsem se, že mi tohle nemohlo mít sděleno třeba mailem nebo telefonicky po pár dnech a ne, abych dostal po měsíci telefon s tímhle. Uznávám, moje chyba, měljsem to vědět, ale nevím, co v servisu ten měsíc telefon dělal.Funkci jsem vypnul, mobil znovu poslal a po měsíci přišel opravený.

Dnes se rozbil jiný iPhone - 6 Plus, znovu koupený z Alzy, ale již před 2,5 roky. Jeden z komentujícíh píše, že spadl a rozbil se - vždyt píšu, že se přestal fungovat zničehonic. Majitel telefonu je na něj velice opatrný a na rozdíl od mého iP tento snad nikdy ani nespadl za toho 2,5 roku. Telefon prostě nefunguje a nereaguje.

Každopádně velice děkuji za přínosné a ochotné rady všem "diskutujícím", nashledanou :-)

a ještě bych rád podotkl, že žádnou "haluznu závadu" jsem si opravdu nezpůsobil, u iP 6S Plus prý odešla řídící jednotka nebo co, u tohohle iP 6 samozřejmě nevím, co se děje a nerad bych do takhle starého mobilu investoval, zároveň ho ale nechci vyhodit, tak jsem se jen naivně zkusil zeptat a očekával jsem slušné odpovědi. Bohužel toho se člověk v dnešní době nedočká. Radši se obrátím na profesionály.

Vidis, to si mal napisat ihned. A vedeli by sme.
Uz sa rozhodni, ci ti to za to stoji dat 2.5r mobil do servisu...ak budu menit dosku, je to samzorejme nezmysel.

Slusne odpovede si dostal, nemas sa co hrat na rozrevane decko a musis zniest aj normalnu komunikaciu. Nie kazdy sa vo svete chova ako tuti-fritu profi zakaznicka podpora na telefone, ktora sa tak chovat musi. Takze nerev a existuj ako clovek.

Takze prvy pripad bol sposobeny ludskym faktorom, niet sa comu cudovat. Pokial niekde pracuju hlupaci, vzdy bude riesenie hlupe...
Telefon mas opraveny a problem je vyrieseny. Dokopy sa nic moc exotickeho nestalo. Ano, ich pristup bol divny, je tazko povedat, kto pochybil...ci ti alza nepreposlal info mail ohlaodm tej funkcie, alebo nemali na teba kontakt (nepravdepodobne), alebo...ktovie.

Toto je CZ/SK poradna, a napodiv aj v CZ jazyku znamena "rozbil sa" tiez viacero veci. Nakolko si presne nespecifikoval, co sa stalo, je mozne si mysliet cokolvek. Neviem comu sa cudujes. U obycajnych ludi sme na podivne popisy zavad zvyknuti, takze darmo pises ze "nefunguje" alebo co, je nutne pisat veci presne. Nie stylom "nejde mi auto".
Takze fakt nereaguje ani na zapnutie, akoby bol vybity? A je fakt nabity?

Samozrejme, je to elektronika ako kazda ina a zavada sa moze pritrafit. Opat sa nemas comu cudovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru