Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nejlépe nakonfigurovat nový notebook?

Dobrý den,
před několika dny jsem si pořídil nový notebook od aceru a zjistil jsem že ani po třech hodinách nastavování, zálohovaní systému a propojování s účty nejsem na konci. No, a navíc ma ntb občas problémy s rychlostí. Někdy mu trvá i několik desítek sekund než se vůbec objeví okno aplikace. Asi je to kvůli hdd ne? No, ale může to být i tím, že je plný předinstalovaných kravin od aceru. Moje hlavní otázka teda zní, jak z toho udělat co nejrychlejší a nejčistší Windows.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Najlepsie sa nakonfiguruje notebook tak, ze tam nic nekonfigurujes, zapnes to a pouzivas to. Co vysk…
MM.. 09.06.2017 07:03
MM..
Tím jsem myslel právě toto, jen přes hodinu a půl se stahovala aktualizace a několikrát se mě zeptal…
Othello 09.06.2017 07:09
Othello
Aktualizacie si tam naklikni rucne z nastaveni a nechaj ich prejst, a potom restart, a znova. Ano mo… poslední
MM.. 09.06.2017 07:13
MM..

Najlepsie sa nakonfiguruje notebook tak, ze tam nic nekonfigurujes, zapnes to a pouzivas to.
Co vyskoci len zaskrtnes ze uz nevyskakuj a pozatvaras, pripadne odinstalujes v ovl.panely software.
Nechapem co tam 3hodiny nastavujes a prepojujes a naco to robis.
Windows update si pozri v nastaveniach a nechaj to prejst komplet a ked bude hotove tak restart, a potom znova az kym nic viac nenajde.
... a antiviry vsetky odinstaluj a ked to bude aj po vsetkych updatoch a restarte stale mat zaseky tak si preistotu prescanuj povrch HDD v HD Tune, a pripadne si rozmyslaj ze ktore presne programy sa startuju dlho a preco asi, ci si tam nenakonfiguroval v nich blbo nejake konta alebo neexistujuce sietove disky. V defender nastaveniach mozes skusit vypnut posielanie dat na kontrolu do MS, aby to ten debil10 neposielal do celeho sveta vsetko pred spustenim.

Aktualizacie si tam naklikni rucne z nastaveni a nechaj ich prejst, a potom restart, a znova. Ano moze to trvat par hodin.
Otazky o polohe zavisia od toho ze kto presne sa ta to pyta, da sa to nastavit v notifikaciach (nastavenie - app - notifikacie ci tak nejak, zavisi od toho kto sa ta to pyta a preco - presny text a jak presne to vypada), alebo danu aplikaciu odinstalovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru