Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalohovaci program ktery vybrat

V každom prípade nedaj na rady. Prešiel som veškerými backuppermi od prvého Ghost z dielne Norton Symantec, ale objektívne konštatujem, že SW zn.: EaseUS Todo Backup (používam Workstation) je dnes absolútna jednička na trhu. Free verzia pracuje síce pod jadrom Linuxu, nepozná WinPE, ale bežnému užívateľovi stačia tieto funkcie. To, čo požaduješ, prírastkové a rozdielové metódy s časovým nastavením záloh, je plne k dispozícii.

Dokáže spraviť tzv. dual boot, zavádzací sektor na pevnom disku určený výberom pre EaseUS backup todo (Tools-EnablePre OS) po načítaní Biosu. Z uvedeného nie je nutné vyrábať externé médium a onanovať sa s nejakou bootovacou fleškou či kotúčmi v prípade totálneho krachu s pádom poškodeného či zavírovaného systému. Ideálne, ak máš skomprimované zálohy OS napríklad na druhom logickom oddiele alebo druhom pevnom disku po ruke. Tiež je táto voľba výhodná pre paranoika, ktorý zvolí 24-hodinovú obnovu zo zálohy. Než vstane od mašiny, po automatickej obnove, na druhý deň, má čistý a vyladený systém na systémovom oddiele, ako maľovaný. Iba cvrkne do klávesnici či myši a pokračuje s čistým štítom.

Verzie Workstation a viac dokážu obnoviť OS pri výmene HW komponentov z pôvodnej zálohy.

Z hotovej zálohy *.pbd vyrába EaseUS backup súbor určený pre virtuálku OS.

---------------------------
Zálohy rob výhradne pri uspatom OS pod WinPE, nie live, lebo si narušíš integritu dát, ktorá hrozí hlavne pri obnove systémového oddielu.

Výhodné je vyrobenie extra zálohy aktívneho oddielu s bootmanažérom pri x64 bit. spôsobom "sector by sector", čím sa eliminuje windowsácke písmenkovanie oddielov značených podľa abecedy.

EaseUS backup je nutné naučiť sa ovládať, pritom jeho natívna tirvialita je určená lamám. Dnes by tupci radi mali jeden button na všetko, lenže pri tak citlivom SW akým je bitová záloha dát, sa to nedá.

Aiomei backupper sa k tomuto spôsobu približuje. Jediná výhoda Aiomei je jeho rýchly algoritmus, tuším najrýchlejší medzi zálohovacím SW na trhu. Len či nerobí chyby pri čítaní bitov z disku, to je vo hviezdach. Ešte-že sú OS tak inteligentné, že si dokážu s drobnými chybami poradiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny