Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opice a starostové

Poslyšte můj zcela hypotetický příběh a přispějte radou.

Jsem počítačový samouk a obživu získávám prací v jedné místní samoobsluze, kde jsem zaměstnán jako sešlapávač prázdných krabic.

O mojí lásce k počítacímu stroji se doslechl pan vedoucí a navrhl mi přivýdělek. Všem starostům široko daleko budu nabízet po mejlu jeho četu cvičených opic na trhání jablek. Že jsou strašně šikovné, rychlé a nejlevnější, protože pracují jen za buráky. Aby to ti starostové jako nechali na návsích vybubnovat a až si naše opice nějaký sedlák zjedná, tak mu je pošleme. Pan vedoucí zinkasuje šprdlíky za práci opic a jim dá nějaké ty buráky. Trochu šprdlíků dá potom mně.
Bude to jenom mezi námi, aby nic nemusel odvádět vydřiduchům.

Což o to. Šprdlíků není nikdy dost a při tom svém sešlapávání krabic žiju celkem z ruky do huby. Jenže, co když se některý starosta namíchne, že mu já bezvýznamný sešlapávač krabic cpu smradlavé opice a udá mě, že ho drze oslovuji? A pro mě si přijedou? Pan vedoucí dá ručky pryč a já nebudu mít ani jeden befél na papíře. Tak mi řekněte, mám pak šanci nebejt popotahovanej?

Uvedená situace je ryze fiktivní, ale kurevsky nepříjemná. Tak kdyžtak dík za inteligentní reakci.

Eště je pikantní, že sem pan vedoucí asi taky chodí, tak musím dělat, že jsem blbej, protože von je děsně chytrej. A taky mi nejde o to jen si pokecat, snad je to jasný, proč jsem to nedal do Pokecu.

Jenže ono to do pokecu patří, tak to přehazuji. (LaKr)
Změna kategorie, původně: Ostatní (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Aby to ti starostové jako nechali na návsích vybubnovat Ak myslis cez tie vesnicke rozhlasy, tak to…
MM.. 20.07.2007 00:05
MM..
Jasně, že máš velkou šanci nebýt popotahován. Jednak přeci záleží, u koho se opice objednají a komu…
Kráťa 20.07.2007 00:08
Kráťa
Pánové, děkuji za reakce, argumentujete docela logicky a trochu jste mě uklidnili. Na takovéhle deli…
lost johnny 20.07.2007 00:35
lost johnny
Za rozeslání nabídek na opice, nebudou tantiemy pobírané žádnou závratnou hodnotou, kterou by někdo… poslední
Rce 20.07.2007 11:58
Rce

Aby to ti starostové jako nechali na návsích vybubnovat

Ak myslis cez tie vesnicke rozhlasy, tak to sa robi normalne oficialne ale za nejaky poplatok, na to budu mat na miestnom urade vo vesnici IMHO nejaky sadzobnik, za opytanie ze ci mozu rozhlasit hlasenie ze "brigadnikov zberacov jablk najdete na tom a tom cisle" a kolko to bude stat ta popotahovat nebudu. Malo by to byt na nejaky miestny urad, nie priamo starostovi :-) Ak ma miestny urad oficialnu e-mail adresu tak kludne aj e-mailom.
Sam som to nerobil takze skusenosti nemam ale pocul som ze rozhlasit hlasenie napr. ze "pri miestnej skole su dnes od X:Y do X:Y predavaci sadenic" :-) apod. sa da normalne za poplatok.
Otazka je ze ci sa da skumat potom ze ci to co tvoj sef robi je legalne, ci ma na to zivnost alebo co, ale ked tam nerozhlasia tvoje telefonne cislo tak ty s tym potom IMHO nic viac nemas :-)

Jasně, že máš velkou šanci nebýt popotahován. Jednak přeci záleží, u koho se opice objednají a komu se za ně zaplatí, druhak když odešleš mejla s nějakým kontatkem, kdo ty opice provozuje, stačí ci vytisknout ten mejl a máš papír ne?

Pánové, děkuji za reakce, argumentujete docela logicky a trochu jste mě uklidnili. Na takovéhle delikátní operace já nejsem zvyklej a tím jsem si připadal poněkud nejistě.

(A navíc jsem si príma pokecal. Díky, Láďo :-* )

Samozřejmě, jestli bude mít někdo podobnou zkušenost nebo tip do téhle situace, budu jedině rád, když je napíše.

Za rozeslání nabídek na opice, nebudou tantiemy pobírané žádnou závratnou hodnotou, kterou by někdo záviděl a následně ze závisti naprášil finančáku. A kdyby se takový šílenec vyskytl, tak oznam, že toto činíš pouze jako občanskou výpomoc kamarádovi. Takže můžeš být naprosto v klidu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru