Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání harddisku v notebooku FS Amilo

dobrý den mam problém u notebooku fujitsu siemens amilo pro v3405 s pehríváním harddisku...teplota se pohybuje porád okolo 55-60°C...a pak mam jeste problém který s tim asi bude souviset ,že když treba chci zkopírovat film který je na DVD do HDD tak to trvá treba 50minut a to se mi zdá moc...co s tím??notebook mam starý 4měsíce...dekuju moc za rady

Změna předmětu, původně: prehrívání harddisku (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Musim vypichnout jednu radu: zalohuj! Ja mam Toshibu M70 a po 3 mesicich od koupe jsem si vsiml, ze… poslední
gd 23.07.2007 23:32
gd

Musim vypichnout jednu radu: zalohuj!

Ja mam Toshibu M70 a po 3 mesicich od koupe jsem si vsiml, ze Speedfan ukazuje teplotu 54 st pri bezne zatezi. Okamzite jsem kontaktoval prodejce, ten to preposlal servisakovi. Pry je vse v poradku.

Za tyden se prudce disk zpomalil. Pri praci s diskem byl znacne vytezovan procesor (az 60 procent u 2GHz P-M). Takze se disk prepl do PIO rezimu... Po nekolika pokusech jsem zjistil, ktery soubor (presneji sektor) nesel cist a tak zpusobil PIO rezim.

Tak reklamace... Myslel jsem si, ze byl vadny disk. Po reklamaci jsem ale poznal, ze to neni diskem, ale konstrukci stroje. Proto jsem si udelal vlastni chladic a nyni bezi notas cca 10-12 hodin denne a pohode. Jsou tam 3 vetraky: 1) nasavani na chladic CPU, 2) oblast grafiky a pameti, 3) oblast disku (maly 40 mm "chrchel"). Disk ma 41 st, vetrak v notebooku se nepousi... a ja stejne zalohuji ;)

Takze si predevsim zkontroluj rezimy radice, aby byly oba v DMA enable...8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru