Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze spustit notebook

Dobrý den,
dnes jsem chtěl vyčistit notebook od prachu (jak jednou za čas běžně činím) zevnitř. Rozmontoval jsem ho jako vždy, ale jeden šroubek mi nešel vyšroubovat, tudíž jsem nebyl schopen se dovnitř úplně dostat. Avšak když jsem notebook složil zpět, nešel zapnout. Jediné co se mi vlastně povedlo bylo oddělat HDD, vyndat ramky (i když nejspíše zbytečně) a vypojit bílý a černý drát (které nevím, k čemu jsou). Nic více. Vždy jsem to tak dělával a bez problému, ale teď nechce naběhnout OS, BIOS, nic. Ani do klávesnice a myši nejde napětí (nerozsvítí se), ale nevydá žádné pípnutí. Předtím se sice občas přehříval, ale jinak fungoval bez problému. Prosím kohokoli o jakoukoli radu, sice je ten notebook už stareček, ale bohužel si nyní nemohu pořídit nový. Děkuji za ochotu.
PS. IZcgywmIQvk toto je návod k rozdělání mého notebooku, podle kterého jsem postupoval. Dostal jsem se do bodu, kdy vydělává panel s touchpadem.

Předmět Autor Datum
Bílý a černý káblík jsou antény pro Wifi, těžko říct co je špatně aniž bych to měl na stole. Pokud j…
IkaSGC 29.06.2017 00:20
IkaSGC
Ramky jsem kontroloval a je i vyčištěno.. každopádně ty měření, které jsi popsal si nejsem jist, jak…
Beliar959 29.06.2017 01:03
Beliar959
To může být i jakýkoliv kabel, nebo i ty ramky. Bez diagnostiky těžko cokoli vymyslet. Pokud se HDD…
IkaSGC 29.06.2017 02:03
IkaSGC
Tak největší problém byl asi mezi notebookem a židlí. Dnes jsem si řekl, že zkusím vyčistit sloty pr… poslední
Beliar959 29.06.2017 13:52
Beliar959

Bílý a černý káblík jsou antény pro Wifi, těžko říct co je špatně aniž bych to měl na stole. Pokud jsi se toho dotýkal a přenesl jsi tam nějakou statickou elektřinu (třeba když jsi se dotýkal RAM) tak jsi mohl spálit celou základní desku. Podle toho videa nevidím nic tolik zásadního co by jsi mohl podělat. Ale jak říkám takto to diagnostikovat není možné. Zkontroluj napájení, proměř zdroj, vyčisti patice ramek a zkontroluj jejich usazení prověř kabeláž případně proměž napájení desky a jednotlivé napěťové větve. Nebo to zanes to do servisu. PS: ta statická elektřina je opravdu mrcha, pokud jsi se neuzemnil klidně jsi to mohl odpálit celé.

Ramky jsem kontroloval a je i vyčištěno.. každopádně ty měření, které jsi popsal si nejsem jist, jak provést... Každopádně na to zítra mrknu... Statickou elektřinu jsem (alespoň ne úmyslně) neuzemnil, takže předpokládám, že tohle bude ta chyba...
Vlastně při zapínání začne fungovat nějaký větráček trochu, ale obvykle to poté začne více hučet a to se nyní neděje, jinak tlačítko svítí, že je normálně notebook zaplý

Tak největší problém byl asi mezi notebookem a židlí. Dnes jsem si řekl, že zkusím vyčistit sloty pro ramky a hodit jinou ramku, že se ten notebook třeba rozjede a ono ano ... Tak jsem dostal geniální nápad přidat jednu z těch co jsem tam měl předtím a ejhle, ona fungovala i ta, tak jsem tam dal obě původní a teď mi notebook funguje. Jen nechápu, když jsem to včera dělal tak 5x, že na pošesté to dnes fungovalo. Jinak děkuji moc za ochotu, už je naštěstí vše OK :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru