Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Menší problém se zapínáním PC.

Zdravím. Mám menší problém při zapínání PC. Situace je taková, že zhruba 2 dny zpět jsem chtěl zapnout PC a po stisknutí tlačítka se nic nestalo. Chvíli jsem čekal, ale prostě nic. Proto jsem zkusil vypnout zdroj (PSU) a zapnout zdroj. Při přepnutí kolíbky do pozice OFF se PC asi na sekundu rozjede a hned zas vypne, poté když přepnu kolíbku do pozice ON, tak se PC rozjede a normálně funguje. Jakmile je takto PC rozběhlé, tak není žádný problém, PC jede jak má bez jakýchkoliv problémů. Zdroj funguje, deska funguje, vše prostě v pořádku. Vypnu PC, po pár hodinách chci zapnout a opět, zmáčknu na bedně power a nic. Jsou tu dvě situace, které se stávají. Buď se PC zapne třeba za 7-10 sekund, nebo vůbec a opět stačí přepnout na PSU kolíbku. Tam opět když přepnu PSU do OFF, tak se pc na sekundu rozjede a hned vypne a poté přepnu PSU na ON a pc se normálně rozjede a funguje. PC mám cca půl roku a žádný problém jsem s PC neměl až nyní toto. Zatím jsem situaci neřešil, protože PC funguje po nabootování normálně, ale plánuji PC rozebrat a zkontrolovat kabely atp., ale je mi to divné, před těmi dvěma dny jsem nic neměnil a prostě to nenaběhlo a tím to začalo :/. Ještě doplním, přijde mi jedna věc, když chci zapnout PC znovu třeba po 30 minutách, tak PC naběhne prakticky hned, když ho chci zapnout třeba po hodině, tak to trvá těch pár sekund, ale naskočí sám. Když to ale pak trvá třeba 3 hodiny, než ho chci znovu zanpout, tak pak se nenastartuje a musím použít kolíbku ON OFF na PSU. Tak nevím. Jinak PSU mám Seasonic Snow Silent 750W a desku MSI Z170A Mpower gaming titanium. Někdo nějaké rady nebo nápady, jak nějak identifikovat, co je vlastně špatně? Děkuji

Předmět Autor Datum
puč si jiný zdroj. co potřebuješ napájet z 750w?
lední brtník 02.07.2017 22:23
lední brtník
Mám grafickou kartu gtx 1080Ti a procesor 6700K. Ten zdroj jsem kupoval i kvůli designu, protože mi…
Jarko19 03.07.2017 05:10
Jarko19
Co se tak dívám na newegg recenze, tak jsem si to měl zjistit asi dříve. Ten zdroj je dle tamních re…
Jarko19 03.07.2017 05:18
Jarko19
Nemusi to byt zdrojom. Dovodov na to spravanie moze byt vela, ako prve by som skusil prehodit power…
MM.. 03.07.2017 07:24
MM..
Alebo by som skusil na test iny zdroj si pozicat z ineho PC, ci pomoze alebo ne. Od W8 vyssie je vo… poslední
MM.. 03.07.2017 07:31
MM..

Mám grafickou kartu gtx 1080Ti a procesor 6700K. Ten zdroj jsem kupoval i kvůli designu, protože mi šel k desce a zbytku PC a prodávali ho jen jako 750W nebo 1050W. Bohužel nemám u sebe žádný spare zdroj, dalo by se nějak jinak zjistit, zda je nějak vadný? Je mi to ale divné, co je tam špatně, když pak funguje v relativně plné zátěži bez chyby a dle senzorů dodává potřebnou "šťávu" zbytku PC. Jinak dnes zkusím resetovat CMOS a uvidím. Na internetu jsem našel asi 4 podobné případy. V jednom byl problém se zdrojem, ve druhém s deskou, ve třetím nějaké nastavení biosu (což u mě na 99% není příčinou) a poslední se nedořešil. Ach jo, proč zrovna já :(.

Co se tak dívám na newegg recenze, tak jsem si to měl zjistit asi dříve. Ten zdroj je dle tamních recenzí katastrofa. Hlavně že ofiko recenze vypadají tak dobře. Jeden člověk na newegg tam má asi i stejný problém. Další lidé píší, že vydržel pár měsíců atd. atd. Zdá se, že ten zdroj je teda shit. Ach jo, no jiné bílé PSU se asi ani neprodává. Reklamace potrvá měsíc, pak mi dají třeba nový, ale i tak. Inu krásný začátek léta.

Alebo by som skusil na test iny zdroj si pozicat z ineho PC, ci pomoze alebo ne.
Od W8 vyssie je vo Win rychle spusteni co sa da deaktivovat, nech sa to namiesto vypnut len nesleepuje (to sice neni vyriesenie problemu ale potom ten problem nemusi byt vidno).
Ale moze byt problem aj na zakl.doske alebo deformaciou dosky apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru