Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavenie Biosu na slepo

Zdravím, Mám notebook HP Pavilion dv7 - 4150ec po páde s rozbitým displejom včetne uchytenia pántov a nepotrebujem ho dávať dokopy. No vedel by som ho použiť bez monitora ako "mediálne centrum" k TV a domáci server. Po načítaní Windovsu funguje zobrazenie cez VGA alebo HDMI bez problémov. Lenže BIOS a BOOT menu zobrazuje len cez displej rovnako tak inštaláciu Windovsu takže tam som skončil. V BIOSE je možnosť voľby "hlavného monitoru" kde je možné prepnúť na VGA teda na notebooku Toshiba som to našiel. No HP má iné menu ako Toshiba a na slepo sa k tomu dostať nedokážem. Už som displej aj fyzicky odpojil ale BIOS to automaticky nezaznamenal. Kupovať nový displej sami neoplatí. Preto skúšam možnosť fóra či by mi niekto nevedel poradiť ako s nastavením. Poprípade ak má niekto rovnaký notebook a mal by čas uvítal by som podrobný návod pre slepého :-) Bios je vo verzii F13.

Předmět Autor Datum
Skus to zapnut a rychlo zavriet veko (zavrety LID switch moze vypnut LVDS, ked ne on tak potom uz ni…
MM.. 03.07.2017 18:08
MM..
LCD uz mam odstraneny na komplet takze nemam ako skusit tuto variantu. FN a klavesu som skusal to ne…
Petzub 03.07.2017 19:26
Petzub
Tak ten lid switch skratuj alebo do neho zapichni ceruzku, alebo jaky tam bol lid switch. Bud na pan…
MM.. 03.07.2017 19:29
MM..
inac potom asi len hladat videa toho modelu na youtube kde nahodou lozia po biose, alebo googlom obr…
MM.. 03.07.2017 19:34
MM..
Zbežne som skúsil hladať ale nenašiel som nikde žiadne video a tých pár obrázkov mi nepomohlo. Ale d…
Petzub 03.07.2017 22:10
Petzub
Tak este skus odpojit HDD a strcit tam instalacku, predpokladam ze nabootuje (budes vidiet aktivitu…
MM.. 04.07.2017 11:49
MM..
Ale ak to ma este recovery od vyrobcu, tak by som spustil to. Je to jednoduchsie a potom su tam vset…
MM.. 04.07.2017 11:50
MM..
No musím ti poďakovať :i:. Na Recovery som zobudol. Vo Windovse som zadal vrátiť počítač do stavu na…
Petzub 04.07.2017 22:07
Petzub
No musím ti poďakovať :i:. Na Recovery som zobudol. Vo Windovse som zadal vrátiť počítač do stavu na… poslední
Petzub 04.07.2017 22:09
Petzub

Skus to zapnut a rychlo zavriet veko (zavrety LID switch moze vypnut LVDS, ked ne on tak potom uz nic)
Nastavenie tam moze ale nemusi byt, ale nejak som nepochopil preco to tak nutne potrebujes prenastavovat. Proste to pouzivaj. (ntb nemam ale skus podla manualu, alebo skus vliezt do biosu a potom fn klavesu na prepinanie displaya, apod. Nemusi to fungovat, ale moze)

LCD uz mam odstraneny na komplet takze nemam ako skusit tuto variantu. FN a klavesu som skusal to nepomohlo. Potrebujem to prenastavit najma koli reinstalacii windowsu ktory je celkom zahlteny a spomaleny. Zaroveň tam chcem dat 7 kedze 10 nemusim.

Tak este skus odpojit HDD a strcit tam instalacku, predpokladam ze nabootuje (budes vidiet aktivitu CDROM alebo flash) a potom ked nabootuje (po par minutach apod) skus mackat Fn+prepnutie monitora, v instalacke uz bezi acpi tak by to teoreticky mohlo nieco robit. Alebo aj Win+P skusit. Mozno budes vidiet obraz aj hned. Ak ano, tak potom staci disk uplne vymazat (clean v diskparte) a instalacka nabehne potom sama (boot order si uz overil bez disku).
Alebo ina moznost je da sa pripravit si tzv. unattended instalacku. Ale nemozem garantovat ze po instalacii bez ovladaca grafiky pojde prepinanie monitorov. Ale da sa aj integrovat do instalacky aj ovladac. Isiel by som skor tym smerom. Do biosu by som len maximalne tak nacital defaults na slepo a save&exit.

No musím ti poďakovať :i:. Na Recovery som zobudol. Vo Windovse som zadal vrátiť počítač do stavu nastaveného výrobcom ale po reštarte a načitaní mi nič neukazovalo a ani po stlačaní Enteru nejavil známky činnosťi. Napadlo, že nemám čo pokaziť ak HDD vložím do druhého NT. Tam mi pri načitaní piskoval, že je iný Hardware ale preklikal som sa a spustil Windows. Znova som zadal obnovenie a po reštarte mi nabehli možnosti na ktoré ale trebalo klinkuť myšou preto mi pred tým enter nepomohol znova som zvolil vrátenie do stavu od výrobcu a nechal prepísať HDD. Keď si to vypítalo reštart prehodil som HDD do pôvodného NT a po načitaní nabehla obrazovka s nastavením :-) A dokonca s pôvodným windows 7. Takže problém viac menej vyriešený. Stále sa síce nedostanem do Biosu ale Windows je preinštalovaný a možem ho k spokojnosti užívať.

No musím ti poďakovať :i:. Na Recovery som zobudol. Vo Windovse som zadal vrátiť počítač do stavu nastaveného výrobcom ale po reštarte a načitaní mi nič neukazovalo a ani po stlačaní Enteru nejavil známky činnosťi. Napadlo, že nemám čo pokaziť ak HDD vložím do druhého NT. Tam mi pri načitaní piskoval, že je iný Hardware ale preklikal som sa a spustil Windows. Znova som zadal obnovenie a po reštarte mi nabehli možnosti na ktoré ale trebalo klinkuť myšou preto mi pred tým enter nepomohol znova som zvolil vrátenie do stavu od výrobcu a nechal prepísať HDD. Keď si to vypýtalo reštart prehodil som HDD do pôvodného NT a po načitaní nabehla obrazovka s nastavením :-) A dokonca s pôvodným windows 7. Takže problém viac menej vyriešený. Stále sa síce nedostanem do Biosu ale Windows je preinštalovaný a možem ho k spokojnosti užívať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru