Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se koupit iPhone?

Zdravím všechny. Poslední dobou řeším to, jestli pořídit nebo nepořídit iPhone a případně jaký. MÁm dva roky Huawei P8 lite, telefon výborný, funguje, jednou byl ale v záruce a to jsem dostal nový kus. Po dobu reklamace jsem měl od známého půjčený úplně starý iPhone 4s, a hned jsem si ho zamiloval. Nevím ani proč, asi tím uživatelským prostředím, vzhledem a tak., jen ta velikost mi vadila, obrazovka je u tohoto modelu dost malá. A teď jsem dospěl k tomu, že uvažuji o koupi iphonu. Ani nevím proč, ale prostě vždycky jsem ho chtlěl, toužím po změně z androida nna jiný systém. U íphonu se mi líbí jednak jeho prostředí, jaké dělá fotky, videa, jak je funkční a další věci. Na telefonu pracuji celkem hodně, počítač téměř nezapínám a maily a další řeším po telefonu, k tomu by mohl být i iphone lepší, poslední dobou zaznamenávám, jak se telefonu seká/ztrácí, kliknu na něco a čekám pár vteřin než se načte.

A sem píšu proto, aby mi někdo nákup doporučil či rozmluvil. Případně i nějaké doporučení modelu a proč. Jsou již starší, brzy bude nejspíše už i S8, ale aktuálně se koukám po 6s až 7 plus. Vzledově se mi nejvíce líbí šestková řada, tedy 6s plus, snad i velikost by sedla, to bych ověřil v obchodě. U 7 plus se mi už tolik nelíbí zadek telefonu, čočka je vystoupolá také podobně, ale je tam nějaké rozšíření a tak. Kdybych měl vybírat, asi volím 6s plus, nebo nějaký důvod proč vybrat rovnou 7 plus? Variantu volím klasicky 32 GB, to mi stačí bohatě, v telefonu jsem měl vždy max. 16 GB a plno mi vždy zbývalo.

Budu i rád za případné zkušenosti s ním apod. Díky.

Předmět Autor Datum
ako pises, OS na apple je iny, bezi hladsie, neseka, nelaguje. mam iphone SE a tiez p8 lite. iphone…
shiro 04.07.2017 17:53
shiro
Děkuji za odpověď. Před samotnou koupí bych si telefon musel ošahat, jestli by mi taková velikost se…
iphone712 04.07.2017 18:06
iphone712
Podle toho, co píšeš, jsi už rozhodnutý a přišel jsi pro potvrzení koupě. Mám iPhone 7 a když ho sro…
Potkan007 04.07.2017 18:13
Potkan007
Pokud se ti líbí a máš na to prachy a není ti líto je dát za iPhona, tak do toho běž.
Prasak 04.07.2017 20:32
Prasak
Souhlas s Potkanem s tim rozlisenim displeje, taky bych nesel do niceho pod fullHD. A iPhone 7 mysl… poslední
RedMaX 04.07.2017 22:07
RedMaX

Děkuji za odpověď. Před samotnou koupí bych si telefon musel ošahat, jestli by mi taková velikost sedla, ale předpokládám, že ano. Co jsem se díval, tak doplácet pár tisíc a koupit si 7 Plus bude asi zbytečné a stačí 6s Plus. Na parametry to vyjde obdobně až na vyšší ram a pár dalších maličkostí, na druhou stranu u mě převažuje to, že 6s plus se mi vzhledově líbí víc než 7 plus.

A nakonec ais předpokládám, že to bude nějaká investice do budoucna. I když je model "starý", tak určitě hodně vydrží a bude kvalitní ve všech směrech. Viz např. iphone 4, taky super telefon, fotky dělá celkem slušné a vyrovná se i novějším telefonům, co se prodávají, až na ten displej.

Podle toho, co píšeš, jsi už rozhodnutý a přišel jsi pro potvrzení koupě. Mám iPhone 7 a když ho srovnám s moderním Androidem, nevidím v rychlosti a plynulosti rozdíl. Co mi jako člověku s dobrým zrakem hodně vadí, je rozlišení displeje. Sám o sobě ještě tak zle nevypadá, když se podívám na telefon, který má na podobné úhlopříčce fullHD a vyšší rozlišení, vypadá ten můj jako pětiletý. Plus verzi jsem podrobně nezkoumal, má vyšší rozlišení, ale taky o kus větší panel.
Uvažoval jsem mezi iPhonem a Galaxy S7 Edge, v té době stály telefony zhruba stejně a Samsung nabízel za stejné peníze výrazně víc, jedním z největších důvodů, proč jsem se přiklonil k iPhonu, je zůstatková cena, až se ho budu za dva roky zbavovat, druhým důvodem je dlouhá podpora co do vydávání aktualizací a nových verzí systému. 5S má dodnes nejnovější systém, Galaxy S4 ze stejné doby, který jsem měl, má už dlouho po konci podpory.

Souhlas s Potkanem s tim rozlisenim displeje, taky bych nesel do niceho pod fullHD.

A iPhone 7 myslim nema JACK konektor, coz je ted moda, ktera zacina probublavat i na Android a osobne vim, ze bych klidne skoncil se smartphonama, kdyby nemeli JACK konektor, pro me zasadni, co na telefonu pozaduju.

Jinak ale co pises, tak souhlas, Android je proste srackovej system, co laguje a iOS je o nekolik trid jinde, takze chapu cloveka, kterej da tak sileny prachy za telefon, ikdyz ja bych je nedal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru