Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Naformátovaný disk od operačního systému má tendenci se obnovit

Dobrej, z jednoho disku jsem přetáhl os a teď ho chci používat jako klasický úložní disk. Nerozumněl jsem tomu, tak jsem si myslel, že to stačí jenom naformátovat. 2 viditelné oddíly z průzkumníka souborů tohoto disku jsem naformátoval (jeden naformátovaný oddíl recov. manager).
Pak takhle si to hraju hru a najednou se spustí takovej retardovanej zvuk jako když je blue screen. Černá obrazovka asi 5 minut, tak jsem to pomocí tlačítka vypnul a po zapnutí mi to ukázalo blue screen, že to chce opravit systém. Nejde nic, jen vypojit disk ze zdroje a pak to zase restartovat.
Pak nějak ve správci počítače nebo kde jsem zjistil, že na tom disku jsou tři další oddíly, ale neviditelné v průzkumníku. Bohužel nejdou smazat. Zkoušel jsem nějaké prográmky, ale po 3 hodinách - pokud chceš pokračovat dál, tak zaplať.

Lze třeba nějak zakázat některé oddíly, když nejdou vymazat? Nebo jsem to celé ***rvil? Díky za odpovědi a Váš čas.

Předmět Autor Datum
A jak si ten OS pretahol, odkial kam a cim? Datovy disk predsa mozes odpojit, na nejakych oddieloch…
MM.. 06.07.2017 13:09
MM..
samé vyprávěnky, screen ze správy disků žádný. který disk je teď bootovací? viz bios. jak přesně js…
lední brtník 06.07.2017 13:12
lední brtník
čau chlapi, ten os jsem přetáhnul pomocí kingston softwaru, ale ne na tomto počítači. Respektivě mi…
Jankova máma 06.07.2017 14:09
Jankova máma
Bootovanie znamena startovanie windows. Startovat sa ma z toho SSD, ne zo stareho disku. Na disku mo…
MM.. 06.07.2017 15:20
MM..
Tak díky. Prosím o lock (jestli není auto) poslední
Jankova máma 06.07.2017 15:48
Jankova máma
Domrvil jsi to dokonale,navíc sis tam zatáhl i něco škodného. Jak si vysvětlit to "tak zaplať"? Bill…
kozakl 06.07.2017 14:20
kozakl

A jak si ten OS pretahol, odkial kam a cim?
Datovy disk predsa mozes odpojit, na nejakych oddieloch datoveho disku nezalezi, a ani na jeho pritomnosti, alebo to potom nebootuje? Tak potom si trebars nainstaluj Windows nanovo a potom uz nic nepretahuj

vsetky oddiely idu vymazat napr. v instalacke, alebo v prikaze diskpart - list disk, select disk cislo, clean. (v instalacke je aj moznosti opravy a tam prikazovy riadok)

čau chlapi, ten os jsem přetáhnul pomocí kingston softwaru, ale ne na tomto počítači. Respektivě mi disk, na který jsem přetáhl os dostačoval, tak jsem jen ten ze kterého jsem kopíroval, chtěl použít jako záložný v jiném pc.
díky vám jsem v biosu narazil právě na to bootování a nastavil jsem, aby se ten záložní disk vůbec nebootoval. Takže je to zatím ok. KDyž zapnu pc, normálně to najede na ssd a klasicky to jede. V průzkumníku to záložní hdd normálně vidím a můžu kopírovat.
Omlouvám se, pokud bych na něco neodpověděl nebo něco nezmínil. V této oblasti jsem mimo. ALe když se ten disk nebootuje, tak tím vyloučím ty akce na tom disku, které usilovali o jeho obnovení? Nebo co to vlastně znamená, když se nenabootuje? Díky

Bootovanie znamena startovanie windows. Startovat sa ma z toho SSD, ne zo stareho disku. Na disku mozes vsetko zmazat, alebo to nechat tak, nic sa neobnovuje. Ked funguje startovanie zo SSD, tak to mas dobre, nechaj to vsetko uz tak.
S oddielmi sa da pracovat bud v sprave diskov, alebo v prikaze diskpart (ale k tomu si najdi pokec to je prikazovy riadok).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru