Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dlouho trvá ověření plateb v AirBank?

Nevím, jestli správné téma, nemam se jak dostat na pobocku a nemohu se tam dovolat. Vcera jsem poslal kupní smlouvy na kazdou transakci. Mam u nich 3 ucty, blokace se vztahne jen na jeden, ne? Na ostatních je sice nula, ale poslal jsem si tam peníze abych nezustal uplně bez penez a ted trnu strachy, aby je hned take nezablokovali jak tam neco prijde, protože jsem zustal uplne bez prostredku a nemam si od koho pujcit tady. Vazne by me zajimalo, co bych delal kdybych to zjistil treba pri priletu na dovolenou. Mate zkusenosti? Znervooznilo me, ze volali kazdemu komu jsem posilal za posledni dva mesice penize, rekli mu me jmeno a ze pry je podezreni ze peru spinave penize. Vypadam jako de.il skoro predevsemi ted.

Dobrý den, ....
Od ....jsme zaregistrovali platby na Vašem účtu ....., které souvisejí s prodejní činností v celkové výši ....č. Nechceme Vás zbytečně obtěžovat, ale zákon je zákon (č. 253/2008 Sb.), a ten nám ukládá každou nestandardní platbu ověřit. Můžete nám proto, prosíme, v odpovědi na tuto zprávu doložit původ této částky? Postačí nascanovaná smlouva nebo faktura či jiný doklad o prodeji zboží k jednotlivým platbám. Rádi bychom Vás ještě upozornili, že do doby doložení původu peněz nebudete moci disponovat s penězi na Vašem účtu.
Děkujeme Vám za spolupráci.
Kateřina Topinková / Manažerka správy klientských účtů
Air Bank a.s. / člen skupiny PPF
Air Bank a.s. / Evropská 2690/17 / 160 00 Praha 6/ IČ 29045371 / společnost zapsaná u rejstříkového soudu v Praze, spisová značka B 16013

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nesnáším se, hrozná bezmoc, už nikdy AirBank opravdu. Hned jak se to vyřeší odcházím od nich. Tohle…
kkkojooh 11.07.2017 13:40
kkkojooh
Mám li být upřímná, ještě nikdy jsem příspěvek do takovýchto diskuzí nevložila, ale pro tentokrát, m…
Michalle07 27.11.2018 05:31
Michalle07
Dobrý den, mám momentálně podobný problém, můžu se Vás zeptat zda se již něco změnilo? Nebo banka s… poslední
petrmach 07.12.2018 13:45
petrmach

Mám li být upřímná, ještě nikdy jsem příspěvek do takovýchto diskuzí nevložila, ale pro tentokrát, musím udělat vyjímku a výše zmiňované Airbank, tím dobrou reklamu pravděpodobně neudělám.
Přítel má u Airbank účet, já ho měla u Fiobanky a dodnes nevím, co mě to vlastně napadlo za hloupý nápad, ale rozhodla jsem se, že Fiobanku zruším a přejdu taktéž k Air bank. Samozřejmně, za hloupost se platí a problémy, do jakých jsme se tímto mým rozhodnutím dostaly, budeme řešit ještě nějakou dobu.
Konkrétně jsem se rozhodla pro změnu banky v době, kdy jsme s přítelem řešili nový pronájem bytu. Za normálních okolností by asi takový detail, jakým je změna banky neměl mít na tuto skutečnost žádný vliv, ale Airbank je bohužel bankou, která dokáže pořádně zkomplikovat, už v této ne příliš jednoduché době pěkně život.
Nějaké peníze nám chyběli na výše zmiňovaný pronájem bytu a rozhodla jsem se to vyřešit třemi krátkodobýmio půjčkami u 3 společností. Tyto peníze mi přišli na účet u fiobanky a jelikož jsem účet chtěla zrušit a nadále využívat pouze účet u Airbank, stejně tak jak mi tři půjčky do Fio banky přišli, přeposlala jsem si je jednu po druhé na nově otevřený účet u Airbank. Jednalo se o částku 30.000,- kč a do toho byla na účtu provedena jedna transakce, kdy jsem vybírala 3.000,- kč, u sazky, tady po 3 příchozích platbách z mého účtu a jednom výběru 3.000,- kč, mi Airbank, zablokovala účet stejným způsobem jako uvádí kkkojooh výše. 4 měsíce domluvený pronájem bytu nám utekl právě proto, že i přes doložení smluv od 3 půjček ještě v týž den, kdy byl účet zablokován, nebyla slavná Airbank schopna tyto 3 transakce doposud prověřit a to se to táhne již přes týden.
Nemám už ani sílu psát jim a bombardovat je, protože zpětné odpovědi typu: Dobrý den, těší mě, že na původ svých financí myslíte.... mi způsobují tmu před očima a na závěr chci jen uvést, že své rozhodnutí přejít k Airbank bych definovala jako obrovský krok vedle a nikdy mě nenapadlo, že v dnešní době, kdy se všemožné instituce přetahují o klienty, ještě existují také instituce, které dělají vše proto, aby svým klientům, co možná nejvíce znepříjemnili život. Takže úplně na závěr doporučuji, ten kdo se nudí a nemá do čeho píchnout, určitě si otevřete účet u Airbank a garantuji vám, že se nudit přestanete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru