Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr PC (PC sestavy)

Být vámi snažil bych se to postavit na nové architektuře od intelu socket 1151
Příklad všeho nového: https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3PLJ013WJR01 3LB1012ZHR013NH40118BC01
g4600 má celkem výkonnou integrovanou grafiku a stačí na spoustu her - myslím, že pro vás bude stačit. Ostatní komponenty jsou levné ale kvalitní. MSI tam teďkom mají za 1500 neboť je rozbalená, jinak stojí více. Je to ale skylake deska a bude na ni potřeba přehrát BIOS, aby vám deska vzala Kaby Lake procesor - v alfě/tsbohemii vám to udělají (aspoň v ostravě je šikovný pán). 4GB ram jako základ stačí, kdyžtak se dá dokoupit další později. Navrhovaný zdroj je "levný" ale není to shit zdroj. Case jsem vzal tuto, neboť je levná a má usb3 vepředu a přední panel míří nahoru.
Dle mne nemá do starší architektury cenu investovat. Tato sestava se dá vylepšovat a dokupovat nové věci, bude dlouho sloužit. Starší architekturu byste složitě upgradoval a pravděpodobně potom vyhodil.
Všechny komponenty se dají sehnat levněji na aukru a poskládat. Na aukru bych nekupoval zdroj a HDD (vždy je lepší mít tyto věci nové). Na CZC je sestavení zdarma (maj dražší komponenty), ale když budget tak je lepší brát po jednotlivých komponentech z více eshopů - dle ceny a dopravy a sestavit sám - dneska je to velmi lehké a na youtube je spousta návodů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny