Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký používáte antivir který navíc obsahuje různé komponenty?

dotazy na "lepší antivir" jsou z kategorie nejstupidnějších. ještě k tomu "best all in one" - upřímnou soustrast.

antivir je parazitní program v pc jako jakýkoliv jiný malware. logicky verze "s komponenty" je ta horší. a ty verze se různě jmenují, není jeden eset nebo jeden avast.
1) pro domácí použití dělají firmy full av balík, nějaký "internet security". jejich konflikty s normální internetovou komunikací a dostupností webů se tu řeší furt.
2) pak často dělají základní verze = klasický av bez síťových vlastností, bývají i free. měly by být méně problematické. bohužel, výrobci av jsou čím dál větší patlalové.

zabezpečení hesel, cclenup, inspektor wifi a pod
antiviry jsou dnes tak špatné (a už 10 let zbytečné), že je nesmyslné chtít po nich doplňky, které s jejich funkcí nesouvisí. zklamaný uživatel chce přejít na jiný produkt a co má dělat s hesly kdesi?
radši se nebudu ptát co je u tebe inspektor wifi, proč by se měl prodávat všem uživatelům av když desktopové uživatele nezajímá, a když si člověk zvykne na nějakou dobrou utilitu, jak tuto verzi nacpat do různých antivirů?

místo nových zajímavých virů se semtam šíří už jen modifikace 5 let starých verzí, které zná i zabudovaný defender ve windows.
nebýt módního ransomware, na který logicky av reagují ze zpožděním a to už bývá pozdě, neměly by av už žádný smysl.
90% nákaz je už dávno adware a spyware, který antiviry většinou neumí léčit (asi jediný funkční je mbam). čili než av jsou důležitější prověřené antispywarové sw.

podstatnější je zabezpečení systému: kritické aktualizace, nepoužívat administrátorská práva zbytečně a už vůbec ne při přístupu na net, vyhýbat se profláklým špatným aplikacím (chrome, win media player), sledovat stav co se skutečně stahuje a co se všechno instaluje.
viz vedlejší dotaz jakéhosi bfu, který je zvyklý instalovat cracky: ale to není jen zadávání serialz, je třeba spustit nějaký .exe - co ta lama myslí že dnes má v pc?

pro ty co chápou základy fungování svých win, je dobré občas zkontrolovat startovní místa sw v pc (ms autoruns), komunikaci s netem (ms tcpview), a samozřejmě běžící procesy v ram (třeba process explorer).
to je důležitější než spoléhání na omezený antivir a čistič tempů ccleaner.

reaguju zbytečně, škoda času, typický dotaz ze ZP.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny