Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci vylepšit/vzkřísit notebook

Doporučil bych přeinstalaci NB. Po stránce systému pak bude NB jako nový. A když to dáš do počítačové firmy kde ti vyčistí vnitřek NB od prachu bude to jen dobře. Sám za to po známých nic nechci, ale myslím že je 900 za tu práci adekvátní částka - zálohování tvých dat, instalace OS a aktualizací, instalace ovladačů a doplňkového SW, nastavení OS = uživatele, vrácení dat zpět... Je to dost časově náročné, navíc postupnou aktualizaci Windows nejde příliš urychlit. Proto se mi zdá 900 Kč být dobře utracených. Samozřejmě pokud jsi někdy Windows instalovala můžeš to zkusit, pokud ne, je tam dost úskalí.

Zrychlení NB -
- pokud máš Windows 64 bitové mohly by rozchodit "jakoukoliv" kapacitu paměti RAM, pak by záleželo kolik paměti snese samotný typ NB. 32 bitové Windows využijí necelé 4 GB paměti RAM. Velkou RAM NB (PC) využije především při otevírání velkých souborů nebo při současně otevřených více souborech kde ke zpomalení NB dochází při odkládání souborů na pevný disk.
- výměnou původního pevného disku HDD za provedení SSD dosáhneš zrychleného rozběhnutí NB, rychlejšího spouštění programů i načítání dat (otevírání souborů).

Nijak jinak se většinou nedá notebook vylepšit. Já bych zaplatil počítačovým čertům, ve tvé terminologii "vychytralým maníkům" :-) .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny