Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem účtování mobilních dat: probíhající session a cena dat v danou dobu

Zajímala by mě jedna věc co se týče cen mobilních dat. Někomu se stalo (u předplacené karty), že mu účtovali data za období, kdy už mu měl (A) platit datový balíček, který si objednal nebo (B) operátor dopředu vyhlásil na určité období data zdarma (C) nebo dostal data zdarma jiným způsobem (za dobití).
Pointa je v tom, že měl existující aktivní datové připojení již před tím, než začla platit ta data zdarma (nebo z balíčku, pak mu myslím, neodečítali volné MB z balíčku, jinak by to byl double ojeb), operátor to vysvětloval právě tím, že měl aktivní session ještě před aktivací balíčku / začátku dat zdarma.

Funguje to takhle, nebo je to výmysl, nebo si operátor vymýšlí?

Je možné, že to bude fungovat i obráceně, že když budou data zdarma například 3.8.2030, tak když se připojím večer, a budu to táhnout přes noc, že budou zdarma?

PS: a na jaké síťové vrstvě operátor počítá? Liší se síťový model nějak od ethernetu (od IP to musí být stejné, ale lišit se tonějak musí..., otázka jak)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru