Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Záchrana dat po neúspěšném vytvoření RAID

Dobrý den,

rozhodl jsem se pro pořízení druhého HDD a zapojení se stávajícím do SW RAIDu. Data jsem měl na disku 1 a nový disk byl prázdný. Měl jsem oba disky identicky rozděleny na 2 oddíly.

Bohužel jsem vlastní blbostí vytvořil RAID pomocí MDADM na obou discích a MDADM přepsal filesystem z EXT4 na linux_raid_member. Teď nejde spustit příkaz mount ani nad jedním oddílem (vypisuje mi to neznámý filesystem) a když spustím MDADM s parametrem --assemble, tak mi to spustí RAID, ve kterém nejsou žádná data.

Myslím si, že je možné data z těchto oddílů nějakým způsobem dostat zpět. Myslím si to proto, že když jsem se snažil pomocí fsck.ext4 "fixnout" filesystem, tak jsem se dostal do stavu, že v gparted vidím původní EXT4 filesystem a obsazené místo na disku odpovídá velikosti dat, která tam byla.

Dále jsem použil testdisk, kde jsem viděl oba oddíly (i s původním labelem), které byly EXT4, ale nejdou tam zobrazit soubory.

Pokud se již někdo s takovýmto problémem setkal, moc Vás prosím, abyste se podělili o řešení.
Děkuji.

//update: parted vidi oddily jako ext4, ale kdyz se je pokusim mountnout, tak mi to napise neznamy fs - linux_raid_member

Předmět Autor Datum
Nakonec stačilo obnovit superblock a pomoci testdisk obnovit oddily. poslední
prezdivka_ 05.08.2017 17:44
prezdivka_

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru