Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno článek o šmírování na netu - co je pravda

na stránce [url=https://365tipu.cz/2017/08/08/tip854-facebook-vas- smiruje-vsude-kde-to-jde-jak-se-zbavit-smirovani-f acebookem/]o šmírování facebooku[/rul] by mě zajímaly některé podivné detaily:


Váš pohyb na Internetu nesleduje jenom Facebook. Dělají to i klasické prohlížeče, Google Chrome, Microsoft Edge a další. Schovávají si historii vašeho prohlížení, nahrávají ji do cloudu, analyzují

zajímalo by mě , jaké prohlížeče a jak konrétně to dělají a co konkrétně sledují. A druhá věta kam do cloudu nahrávají ji?
- Pokud nepočítám výchozí chování chrome, že u google search odesílá RLZ - stačí redefinovat vyhledávač a odmazat "pročistit" hledací řetězec. Za další, některé pohlížeče mohou odesílat metadata o stahovaných souborech (u chrome mě překvapuje) "kontroluje se zabezpečení" po stažení. To se dá najít a vypnout jak? Jaké další sledování se tam děje? Myslím tím něco víc než klasickou historii, což je esenciální funkce browseru ,ale nějaké jejké vyzrazení z PC.

a
Výše popsané je poměrně dobře uskutečnitelné na počítači (Windows, OS X, Linux) nebo na tabletu s Windows. Ve Windows k tomu bude přistupovat ještě všudypřítomná snaha samotného operačního systému vás sledovat (už i tam existuje cloudový účet umožňující vás najít všude)
jak je myšlena věta, že cloud.účet mě může najít všude?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny