Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nová verzia poradne (hlasenie chyb)

Prirovnanie môjho domu k mojej otázke má rovnakú chybu ako zvyknú mať všetky prirovnania - je to len prirovnanie, ktoré nevystihuje celú podstatu problému. Preto tu nebudem rozpisovať, v čom toto prirovnanie zlyháva, ale zameriam sa len na samotný problém ohľadne toho, čo má alebo nemá obsahovať záložka Moje.

Keď sa na to pozriem z čisto logického pohľadu, tak záložka "Moje" obsahuje moje príspevky, pretože ako moja otázka, tak aj moja odpoveď, je predsa môj príspevok. V názve záložky nie je napísané, že sa jedná len o moje otázky alebo len o moje odpovede. To, či sa majú zobraziť len otázky alebo aj odpovede, sa preto logicky vyberá vnútri záložky Moje. To, ktorá z týchto možností je predvolená, je potom už z hľadiska organizácie záložiek nepodstatné.

Máš pravdu v tom, že naši používatelia sú zvyknutí na to, že pod záložkou Moje našli len svoje otázky. Pre tú druhú možnosť, zobraziť svoje otázky vrátane odpovedí, slúžila v minulosti záložka História. Pomenovanie týchto záložiek bolo odjakživa nelogické, o čom sme všetci vedeli už od začiatku, ale lepší názov záložiek nikto nenavrhol. Názov týchto záložiek bol mätúci pre nových používateľov, ktorí potom napríklad nevedeli nájsť vlastné otázky vložené do kategórie Pokec, ktorá sa predvolene nezobrazuje. Takže to, že niečo bolo nelogické doteraz, neznamená, že to tak musí zostať naveky.

Keď sa na to pozriem z pohľadu nového návštevníka, tak svoje príspevky bude určite hľadať v záložke Moje, pretože pojem Navštívené má na webe ustálený význam, takže sa dá očakávať, že tam budú len navštívené otázky. Ak nový používateľ zadal svoju prvú otázku a nevie ju na druhý deň nájsť v záplave ostatných otázok, tak ju veľmi rýchlo nájde a je mu vcelku jedno, či sa pozerá len na svoje otázky alebo na svoje otázky vrátane odpovedí.

Keď sa na to pozriem z pohľadu dlhodobého návštevníka, tak ten zvyčajne prispieva novými odpoveďami a sem-tam položí nejakú otázku. Dá sa preto predpokladať, že bude častejšie chcieť nájsť svoje odpovede, než svoje otázky. Toto je hlavný dôvod, pre ktorý som zmenil predvolenú možnosť v záložke Moje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny