Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem doporučení pro aplikační proxy server a podnikový firewall

Priklad co som to uz spominal...nemecka matka tu ma miestnu pobocku, kde robi cca 50-60 ludi. Vacsina vo vyrobe. Maju odo mna zalozny net.
K infrastrukture...predtym tvoril gw nejaky Vigor (haha) lenze nevedel robit dual Wan (alebo admini to nevedeli) hoci to mal v popise...tak dali Sophos routre (2ks haha), ktore maju prepinat medzi sietami a DE admini to doteraz nesprevadzkovali hoci sme to riesili uz velakrat. Takze vo finale VoIP telefony idu cez drahu primarnu linku a vsetok ostatny trafic ide cezo mna hoci povodna dohoda bola, ze budem len zaloha.
To som uz s DE adminmi aj volal, pisal mnohokrat, ale k nicomu sme sa nedopracovali, k Sophosom ma nepustili a na moje otazky preco tam maju zbytocne veci nereagovali.
A to nehovorim o infratrukture (starej asi 3-4 roky)...2 lacne Netgear switche za Sophosmi (uplne zbytocne) a hlavny switch je TP-Link, pri jednani o cene netu sa hadali o euro...no co dodat.
Dalsi priklad...nejaky stroj vo vyrobe, kde bezal linux nieco od neho chceli nejake udaje...prisiel drahy technik z DE a hovno poriesil...nakoniec sa to dostalo ku mne, trvalo mi to sice par dni, a neslo to priamo, ale nakoniec dostavali z toho stroja udaje, ktore potrebovali. Tusim som im fakturoval vtedy 150 eur, navsteva technika z DE ich stala skoro tisicku.
To je velka korporacia, ale krasny priklad ako to nefunguje.
U Zyxelov som narazil davnejsie na iste obmedzenia, kde musis cakat na novy fw a ked to nepride tak to proste krabicka nedokaz. Alebo fakt, ze ked si zvolis urcitu znacku uz musis zostat verny tejto lebo spajat potom napriklad VPNkami rozne hw gw mozne casto nie je. Mam radsej univerzalne riesenia, navyse vseobecny odpor ku krabickam ten nepopieram...pride mi to take zlahcovanie prace zbytocne.
A ano MT alebo UBNT vo velkych firmach nenajdes, hlavne na zapade sa na MT pozeraju s despektom a UBNT tiez nie je moc vo firemnom prostredi rozsirene...navyse tie ich obcasne bezpecnostne incidenty...ale to je ich problem;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny