Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cz tracker a legálnost

Dobrý den. Jsem uplný lajk a chci se zeptat, vás znalých, zda je stahování z cztracker (torrenty) legální. Jsem na váškách. Myslím si že to legální není, ale když z toho stahuje a když to sdílí tolik lidí, tak to asi zas tak hrozné nebude ne? Nevím vůbec... proto se vás ptám. Díky za odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ať stahuješ přes torrenty cokoliv, tak je to nelegální, protože zároveň to sdílíš to co stahuješ a t…
Hommer 15.08.2017 09:41
Hommer
Hommere, ty tomu vůbec nerozumíš, tak proč to komentuješ? Už jsem tu psal: Problém je v případě sdí… poslední
kacikac 15.08.2017 14:44
kacikac

Hommere, ty tomu vůbec nerozumíš, tak proč to komentuješ?
Už jsem tu psal:

Problém je v případě sdílení, odesílat je obecně nelegální v případě například audia, videa, programů, a to v případech, kdy to prostě jejich licence neumožňuje.
Takže je potřeba používat pro stahování torrentů programy nebo doplňky, které sdílení neumožňují, je jich ale velmi málo, například doplněk torrent tornado do firefoxu, ale je jeho používání je dost nepohodlné, navíc posílá na czt nepodporovaný název klienta. Nejvhodnější je tedy naprogramovat si vlastního torrent klienta, který neumožňuje sdílení, pokud to zvládneš.

To, co píšeš, platí pro běžné torrentové klienty, které mají doporučené chování torrentového klienta:
http://www.bittorrent.org/beps/bep_0000.html
a tedy například u nich nejde běžně omezit odesílání na nulu buď na základě rychlosti odesílání nebo přidělených odesílacích slotech případně mají bypass v podobě optimistic unchoke, což je volný neomezený slot, který pendluje mezi připojenými klienty a může odesílat vždy. JENŽE takové chování torrentového klienta není nijak závazné pro funkci torrentového klienta a člověk může používat klienta ať už třeba nemá vůbec funkcionalitu k odesílání dat a nemá optimistic unchoke. Já si například takového torrentového klienta naprogramoval a tento můj klient nemá vůlbec funkcionalitu odesílání dat torrentu a nemá ani tedy optimistik unchoke a nedokáže odesílat data, přitom stahování bez problému funguje, například na czt, klidně i plnou rychlostí linky a to mám optiku.
Takže není vždy pravda to, co píšeš. Já rozhodně nesdílím, pokud stahuju přes torrenty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru