Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVD do mp4 nebo xvid?

Zdravím. Chtěl bych si zálohovat pár svých DVD a nevím který program resp. kodek použít. Mám Nero Vision Express, který vytváří .MP4 a díky jednoduchosti beru v potaz i AutoGK s Xvid. Co byste použili vy? Co bude mít kvalitnější výsledek(obraz+zvuk)? Hledal jsem nějaké srovnání těchto kodeků, ale našel jsem jen staré články okolo roku 2003. Předem díky za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji všem. Program DVDx se mi s poslední verzí divx 6 nepodařilo rozběhnout, navíc má problémy s k…
agharta 30.07.2007 20:50
agharta
Program DVDx 2.3 nemá problémy s ničím, používám ho roky. Schválně jsem nedával link na verzi 2.5.0.…
Fuente 30.07.2007 21:02
Fuente
Takže použil jsem poslední verzi DVDx 2.7 a kodek divx 6.6 pro, protože free verze divx kodeku není…
agharta 30.07.2007 21:24
agharta
Díky za zprávu. poslední
Fuente 30.07.2007 21:26
Fuente

Děkuji všem. Program DVDx se mi s poslední verzí divx 6 nepodařilo rozběhnout, navíc má problémy s kapitolami. Dr.divx je jednoduchý, ale jak už bylo řečeno nemá skoro žádné možnosti nastavení a výsledek i při maximální zvolené kvalitě(divx pro, chorobna kvalita) nedosahuje kvalit free xvid a autogk. AutoGK a xvid je kvalitní ale rychlost kodovaní při 2pass je hojhorší. Nero vision je nejrychlejší a výsledek mi přijde dokonce lepší než při použití xvid(v některých částech je u xvid více kostičkovaný obraz), ale možná to je jen nesprávným nastavením kodeku. Každopádně díky za doporučení.

Takže použil jsem poslední verzi DVDx 2.7 a kodek divx 6.6 pro, protože free verze divx kodeku není rozhodně kvalitní. Když jsem chtěl vybrat jen např. poslední kalitolu z dvd, vyskočila hláška, ze při použití 2pass průchodu nelze dělit kapitoly. Kodek xvid jsem použil s AutoGK a kvalita je výborná, takže určitě stejných výsledků bych se dobral s DVDx. Ale ovládaní a rychlost je u Nera Vision o mnoho lepší, takže zůstanu u něj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru