Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Merge replikace - stále zlobí

Zdravím, opět mám jisté problémy s merge replikacemi. Jedno pc sloužící jako server(windows server 2003) na němž je nainstalován Sql server 2000, z něj push continuously merge replikace mezi ním a pc sloužícím jako replikační agent, taky s sql server 2000. Z replikačního agenta pull merge replikace klientům používajícím PDA.
Všechny tabulky které se replikují mezi Serverem a repl.agentem, se dále replikují klientům PDA, v replikačním agentu mám akorát u některých tabulek zavedené filtry podle HOST_NAME() klienta PDA.
Problém je následující : Pokud provedu na Serveru změnu v datech, ta doputuje do repl.agenta a z tama do PDA při synchronizaci, pokud v repl.agentu nejsou zavedene filtry nad tabulkou vše funguje normálně.
Pokud ale zavedu filtr nad tabulkou u repl.agenta tak se změna odešle i PDA ale někdy ne. Nedojde k tomu např. když něco upravím na Serveru a dřív než se provede změna u repl.agenta, PDA zrovna provádí synchronizaci. Nevím možná je jen otázka nastavení řešiče problémů což je možné.
Druhý případ kdy nedojde k úpravě u klienta je tento : Klient založí objednávku na PDA, tu odešle do repl.agenta, ten dále na Server, Server má nad tabulkou kterou replikuji ještě další trigger který podstupuje určitou logiku a zapisuje data do další nereplikační tabulky a zároveň pak provádí úpravu jednoho sloupce replikované tabulky. No a problém je že pokud nad tabulkou mám v repl.agentu filtr tak se při další synchronizaci PDA změna v PDA neodreplikuje, ale v repl.agentu se změna nad tabulkou provede.
Napadlo mě je to možná tím že stejné tabulky putují ze serveru až do PDA, možná kdybych na repl.agentu založit jiné tabulky které by se replikovali pouze mezi repl.agentem a PDA, a pak zase změna v tabulce v repl.agentu by přes trigger provedla změnu v tabulkách které se replikují mezi Serverem a repl.agentem. Zatím jsem to ale ještě neodskoušel, takže nevím. Filtr provádím se sloupcem typu Nvarchar, a jak říkám pokud tam filtr na HOST_NAME() není změna se PDA odreplikuje. Jestli se ten sloupec nvarchar a jeho hodnota v ní tou replikací z PDA na Server a zpět nějak nezdeformuje.
Snad jsem to nenapsal až příliš nesrozumitelně že to z toho někdo pochopí. Díky za jakoukoliv odpověď.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru