Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notebook: CoreDuo vs.Core2Duo - rozdíl za ~4kKč, vyplatí se? .. s ohledem na vykon a spotrebu ?

Zdravím, pokusil jsem se podstatu dotazu vtěsnat už do titulku, takže jen zopakuji. Chystám se zakoupit notebook "UMAX VisionBook 6200NSX", především proto že se jedná o jednoho z posledních neširokoúhlých mohykánů a pro moji práci je širokoúhlý displej neskutečný "opruz". Případné kritiky/zhodnocení tohoto notebooku samozřejmě také ocením avšak neni to tema tohoto vlakna, resim spise uz jen finalni doladeni teto konfikurace.

Notebook muze byt osazen procesorem Core2Duo T7200 (který je o 4000 dražší) nebo CoreDuo T2080. Můj styl práce je vyložene "multitaskový" běžně mám otevřeno současně vše co pouzivam - openoffice, firefox, pspad, servery mysql/apache , komunikatory (miranda, skype, jabber psi), jiste je to otazka predevsim operacni pameti ale zpracovani vice vlaken soucasne hraje take dulezitou roli ... Zrovna tak asi jako kazdy ocenim procesor ktery mene topi a diky kteremu ventilator neni pricinou pozdejsi hluchoty uzivatele - to je otazka vyuziti technologii jako je speedstep/powernow ci topeni v plnem zatizeni. Porovnat vsak tyto procesory z pohledu tepelneho vyzarovani/efektivity nedokazu a tak prosim o vase poznatky vychazejici idealne ze zkusenosti s obemi "generacemi" procesoru.

Dekuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
rozhodně C2D. Rozdíl ve výkonu je dost velký, rozdíl v příkonu (a tedy teple) je nula celá nic. Jin…
touchwood 04.08.2007 20:42
touchwood
Přesně tento notebook (UMAX 6200NSX) mám (už skoro 2 roky - jen CoreDuo), další 4 kolegové také (ti…
Jan Fiala 05.08.2007 08:54
Jan Fiala
byl bych rád ,kdyby jsi zustal jen u těch argumentů a fakt.Nikdo HP neopěvuje, takze neni duvod na m…
JirkaLipnik 05.08.2007 10:25
JirkaLipnik
OK. Nemyslel jsem to nijak zle. Ten smajlík je (bohužel) součástí věty a určuje i její význam. U vz… poslední
Jan Fiala 05.08.2007 11:11
Jan Fiala

Přesně tento notebook (UMAX 6200NSX) mám (už skoro 2 roky - jen CoreDuo), další 4 kolegové také (ti už mají C2D) a můžu říct že vůbec není špatný. Jediná závada, kterou jsem měl (u ostatních zatím závada žádná) byl studeňák na konektoru zdroje. V servisu po dohodě záruční oprava na počkání. Notebook jede každý den víc jak 10 hodin.
Ventilátor, i když jede naplno není nijak hlučný. Notebook "netopí", jak jsi možná zažil - aby byl stůl pod notebookem rozpálený.
K tomu notebooku doporučuji připlatit 1000,- a vzít tzv. "Charger kit" - externí nabíječka + baterie.

Jinak se mrkni ještě na tohle:
http://pc.poradna.net/question/view/56372-umax-visi onbook-6200nsx-minirecenze
a na JirkaLipnik nedej, tento jak z trznice nevypada. Vyapada lip nez to jeho opevovane HP ;-)

Pokud bys chtěl značkový, mrkni se ještě na www.dell.cz na Dell Inspiron 6400, zkus si nakonfigurovat notebook podle svých představ, teď jsou na Inspirony velmi příznivé ceny.

OK. Nemyslel jsem to nijak zle. Ten smajlík je (bohužel) součástí věty a určuje i její význam.

U vzhledu a zpracování jde vždy o konkrétní typ.
Výrobci jako Umax, Asus apod. používají typizované šasi, obvykle plastové. Takže se to co do odolnosti nedá srovnávat s magnéziovým šasi některých značkových výrobců. Podle toho se musí s notebookem zacházet - neházet jej na zem, neplátit s ním spolupracovníky apod.
Za to dostaneš lepší poměr cena/výkon a taky dřív novější technologie. HP & spol. jsou přece jen v zavádění novinek konzervativnější.

Před koupí notebooku je vždy dobré si ověřit konkrétní typ (stačí projít fóra) a neodsuzovat celou značku. Osobně se mi vzhledově "krabice" od HP, IBM apod. moc nelíbí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru