Předmět Autor Datum
Popis mas na www.memtest86.com ked si kliknes na Technical info, konkretne na co sa pytas je sekcia…
MM.. 10.08.2007 16:42
MM..
Dík, goldmemory mám naštudovanej a právě jsem chtěl sehnat k memetestu něco jako je tady: manual_cz.… poslední
Tomix 10.08.2007 16:49
Tomix

Popis mas na www.memtest86.com ked si kliknes na Technical info, konkretne na co sa pytas je sekcia "Memory sizing". Ak nevies anglicky tak si to daj do translatora, ked uz nic tak aspon sa zasmejes :-)

Ide o to odkial ma memtest vediet kolko je v PC RAM, a aj ze ktore adresy moze testovat a ktore nie. Ak zvolis BIOS all tak sa pokusa testovat aj oblasti ktore BIOS vyhradil ako rezervovane co samozrejme nemusi klapnut. Ak tam mas nejake chyby tak si predsa pozri na akych adresach su tie chyby. Ak ale tomu nerozumies a nevies ake adresy "chyby" obsahovat mozu (ptz. napr. do tej oblasti BIOS zakazal zapis) tak v nastaveniach memtestu nic nemen, je to len pre expertov.
Test so standardnymi nastaveniami ti staci (pouziva BIOS fciu E820h a testuje len nerezervovane miesta a miesta s ACPI tabulkami, a tak je to aj spravne).
Ak chces byt istejsi ze s RAM nie je problem tak skus aj www.goldmemory.cz, ten pouziva ine algoritmy na testovanie takze moze odhlait chyby ktore memtest neodhalil, a naopak.

P.S. celym prispevkom som chcel napisat asi tolko ze podrobny popis ti je nanic leby by si tomu aj tak nerozumel. To je ako keby som ti dal podrobny popis k motoru kde by sa vyskytovali slova ako klukova hriadel, piestne kruzky, apod a nemal by si sajnu ze co to je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru